Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1335
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Dags att fylla på portföljen - vad köper du denna månad?

Så drar det ihop sig till ny månadsinvestering. Som vanligt har 25 nya fräscha tusenlappar kommit in på kontot (denna gång finns pengarna redan på depån).  

Denna månad gör vi enligt vår vanliga process och jag anser att Ratos, Mekonomen eller Tele 2 som redan finns i portföljen ser mer köpvärda ut än för en månad sedan och även Industrivärden som jag fortsätter att snegla på i  bevakningslistan ser relativt attraktivt ut på nuvarande värdering. 

Hur ser det ut för er? Vad köper ni denna månad? 

Anonymous's picture
Sparräven (ej registrerad)

Jag prövade spara mer aktivt i aktier i början när mitt sparkapital var mycket mindre och det kändes mest som att spela med pengarna. Ändå har jag ett ganska stort börsintresse men jag hittade aldrig en strategi som var annat än känsla eller följa "expertråd". Istället blir det tråkiga index och räntefonder som jag köper automatiskt och ändrar om i någon gång per år. Ska jag lägga tid på något som ger avkastning är det bättre jag blir duktigare inom mitt yrkesområde och kan kräva mer i lön.

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hej Räven och tack för din kommentar. Smart av dig att hålla dig till index, personligen så tror jag att det är svårt att överleverera avkastning över tid utan det här med aktierna är mycket mer en hobby och ett intresse än att jag tror mig kunna slå något index över långa tider. Om man inte har intresset = köp index...somna om:-) 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar