Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1329
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Den bortglömda fördelen med sparsamhet!

Är det någon av er andra sparare där ute som märkt den bortglömda fördelen med sparsamhet nämligen att det blir roligare att ge och ta emot presenter igen! När man var barn och rörde sig med en begränsad egen budget så kunde ju olika högtidsdagar vara jätteroliga både för att man fick träffa släkt och vänner men även för att man fick någon liten gåva. När man sedan växer upp och får mer pengar så börjar man kanske köpa allt man behöver och lite till och presenterna falnar och i värsta fall har de negativt värde då det bara blir för fullti i de redan överfulla skåpen.

Många sparare är helt emot presenter och jag kan förstå det på ett vis men det är ju rätt trevligt att både ge och ta emot något som blir uppskattat. Om man är mer sparsam så är detta enklare och personen som inte gör och köper allt hela tiden är lättare att ge både uppelevelser och uppskattade saker.  

Att det är omöjligt att köpa presenter till något är det ultimata tecknet på livsstilsinflation. Att en person har allt den behöver och lite till så att det är omöjligt att tänka ut något som känns lite extra att ta med sig som gåva...vad hemskt!  För vissa är en flaska Champage vanlig måltidsdryck medan för andra är det något speciellt någon gång om året, jag dristar mig att tro att den senare uppskattar Champagnen mer. 

Att inte köpa och ha allt hela tiden har många fördelar att återigen kunna ge varandra uppsattade och meningsfulla gåvor är kanske den mest bortglömda! 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Sparräven (ej registrerad)

Jag håller inte riktigt med men ser kanske detta ur ett mer minimalistiskt perspektiv än sparsamhetsperspektiv. Eftersom jag har ganska få ägodelar och sällan köper några så när jag väl har något jag verkligen behöver eller vill ha tycker jag det är hemskt roligt att få köpa det själv. Anledningen är att jag gillar att välja och köpa saker precis som alla andra.

Anonymous's picture
http://nouw.com... (ej registrerad)

Om jag får presenter som jag kan använda som mat då gillar jag det annars är jag helst utan. Ibland får jag hemmagjorda sylter, bröd och det uppskattar jag. Jag brukar ge bort ägg från mina egna frigående höns i present. De är alltid uppskattade.

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1329
65
0
Fantastiska Far...

Hej Sparräven och Nouw.com och tack för era kommentarer. 

Sparräven - Om personen känner en väl och kan köpa något man verkligen vill ha eller om du känner mottagaren av en gåva så tycker jag att det kan vara trevligt däremot tycker jag aldrig aldrig aldrig ska köpa några presenter "bara för att". Mina släktigar är ganska "väluppfostrade" vid det här laget när det gäller presenter och köper kanske en flaska vin eller nått annat gott vilket jag uppskattar.

Nouw - mat som present är härligt speciellt om det är något som personen har gjort själv...personligen gillar jag marmelad på mackan till morgonkaffet så en hemmagjort marmelad gör mig obeskrivligt glad;-) 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (216)
Nov (3)

Taggar