Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1412
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Dessa vansinniga erbjudanden?

För närvarande köper vi nästan ingenting utöver mat och kläder till barnen eftersom vi står inför en nära förestående flytt så är det inte befogat att köpa mer grejer som man inte vet vilken användning man har av. Däremot så fortsätter man ju att få erbjudanden från företag där man tidigare handlat. Vissa av dessa erbjudanden har jag full förståelse för exempel på detta är: Köp 2 par strumpor få ett tredje par på köpet, kom tillbaka till vår streamingtjänst och få en gratis månad eller storhandla hos oss få 10% rabatt. Visst man ska vara uppmärksam på dessa erbjudanden också...behöver jag verkligen 3 par nya strumpor? Har jag tid att titta på ännu en streamingtjänst och hade jag verkligen för avsikt att storhandla den här veckan?  Dock är dessa rebjudande logiska men sen finns det de fullständingt ologiska erbjudandena (nedan riktiga exempel som jag fått under senaste månaden. 

  • Köp en prenumeration på vår tidning få en handduk
  • Köp toner till skrivaren få ett rivjärn
  • Köp kläder för 500 kr få en lampa
  •  

Ehhh varför, om jag vill prenumerara på en serietidning till barnen varför skulle jag samtidigt behöva en ny handduk? Vad är det för koppling mellan skrivartoner och rivjärn och vad har lampan med kläder att göra? Jag utgår ifrån att dessa erbjudanden funkar men det är ju helt vansinnigt. 

Har ni några exempel på något liknande? Vad är det för vansinnig logik som ligger bakom dessa erbjudanden?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Henrik (ej registrerad)

Vad sägs om "cykel på köpet"? Helt idiotiskt ut alla synpunkter ;)

Anonymous's picture
Jocke (ej registrerad)

Framförallt när cykeln på köpet är ren skit och folk cyklar på den någon gång och sedan låter den stå och tar bilen istället.

Anonymous's picture
fruminimera (ej registrerad)

Erbjudanden kan verkligen vara riktig humor! Just nu faschineras jag över reklam på datorn, som baseras på vilka sökningar en gjort. Jag har t.ex. sökt en del på fackförbund för att jag är besviken på mitt och gått ur och då tror datorn att jag gillar förbundet och gör reklam för det i tid och otid. Kan bli ganska komiskt det med.  

Anonymous's picture
Jenny (ej registrerad)

Alla vill ha ens pengar. Man blir pepprad överallt med erbjudanden. Är man bara medveten om det är det lättare att hålla sig undan. Brukar slänga reklamen direkt. Undviker affärer så länge det är möjligt. Det går verkligen att spara mycket pengar på att inte impulshandla. 

Anonymous's picture
frik (ej registrerad)

Jag håller med. Vi brukar försöka undvika att få olika "premier" som bara dräller runt. Men osannolikt nog föll ett sådant erbjudande mig i smaken här om veckan, och det blev 6 nr av en tidning samt en (behövd) vind/vattentät jacka. Första användningen får väl utvisa om det var ett smart drag ;)

Anonymous's picture
Kvillen (ej registrerad)

Såg ett erbjudande på en annons på hemnet på nybyggda lägenheter här i Växjö.

Vad sägs om det här:

Köp en lägenhet, från 950 000 till 1 650 000 kr och få en av följande på köpet:

Alternativ 1: Högkvalitativt ljudsystem (Sonos)
Alternativ 2: Avancerad TV (Sony 55")
Alternativ 3: Avancerat konsol- och TVspelssystem (Xbox One med två handkontroller)
Alternativ 4: KitchenAid Artisan med tillbehör (10 hastigheter)

Jag skrattade rakt ut när jag läste detta.

Sen kan man ju förstå att man köper lägenheten i första hand och råkar få något på köpet är kanske inte fel, men känns precis som att någon häldre skulle välja en lägenhet från dem framför annan pga just inflyttningspresenten :)

Mvh
Kvillen

http://www.vikaholmvaxjo.se/inflyttningspresent/

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1412
64
0
Fantastiska Far...

Hej allihop och tack för era kommentarer. Jo visst är det lite galet med dessa erbjudanden men det måste ju finnas någon form av forskning bakom som säger att detta fungarar. Eftersom "skrot" vanligen är så billigt så är ju oftast största problemet med denna typ av erbjudanden att man får saker man inte behöver eller som är av dålig kvalitet...priser är ju vanligen lågt så det är inte i huvudsak en ekonomiskt fråga även om "allt onödigt är dyrt"! 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar