Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1456
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Du lär dig inte av att lyssna på dem som tänker lika!

 

Det är roligt att vi har byggt upp en liten subkultur här i bloggvärlden med folk som delar uppfattningen att sparande, enkelt liv och investeringar (i olik mix) leder till ett friare och bättre liv. Vi utmanar även varandra vad gäller olika idéer kring hur mycket kapital som krävs, vad som utgör ett ”fritt liv” och hur vi beräknar vår sparandegrad etc. Det är härligt med denna samvaro och det är skönt att ha ett gäng läsare som klappar en på axeln när man har gjort något ”bra” utifrån vår ännu ganska ovanliga syn på livet.

Å andra sidan i en värld där vi i värsta fall får nästan all vår information om allt via vårt egendesignade twitterflödet tycker jag det är väldigt viktigt är att låta sig inspireras av personer från olika politiska läger, och med olika ingångar till livet varför jag lyssnar och läser på mycket som inte nödvändigtvis är en avspegling av min egen livsåskådning eller politiska syn. På senare tid har bland annat den kristna dagstidningen Dagens podd ”dagens människa” rullat i mina lurar intressant att höra troende och ateister får prata om sin syn på gud och andlighet i ett sånt fritt samtal.  Lyssnar också på Norrlandspodden med Po Tidholm och Sofia Mirjamsdotter. Härligt intelligenta människor som diskuterar livet och verkligheten. Härligt också att höra Po (som är vänster) och Sofia (”liberal ledarskribent”) i sin podd diskuterar med varandra utifrån sina olika politiska utgångspunkten utan att det urartar i pajkastning…!

Min övertygelse är att vi mår bra av att ta del av vad intelligenta människor i olika ”läger” tänker och försöka förstå varför och att det även hjälper oss själva att lyckas bättre och få en bättre förståelse för hela världen inte bara den lilla del där vi är hemma.

Vad lyssnar du på? Något som ger er ny infall, eller mest sånt som bekräftar din redan invanda världsbild? 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (38)
Apr (10)

Taggar