Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1335
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

En lätt surrealistisk första semester och flytt vecka!

För en vecka sedan idag så hade vi inte påbörjat vår flytt...visst några lådor var packade men i stort sett var allt kvar att göra...samtidigt var det osäkert om vi skulle få huset sålt och vi visst inte vad frun skulle få för jobb efter sommaren...men plötsligt smällde det till.

  • Vi lämnade barnen till svärföräldrarna på måndag morgon och började köra en riktigt badass flytt (mer om det i ett senare inlägg) sen jobbade vi alla vakna timmar till och med klockan 2 på natten mot torsdag. 
  • Under dessa dagar började de också röra sig vad gäller husförsäljningen, vi hade tagit kontakt med några som tidigare fått nej från banken och kollat om vi kunde hjälpa till på något sätt...då visade det sig att de hade möjlighet att låna lite pengar av en släkting och det kanske kunde gå vägen ändå...och så dök det upp en ny intressent från ingenstans. Snabbt kom vi till en överenskommelse med det första paret om ett pris som passade både dem och oss och ett snabbt tillträde redan i början av augusti och vi förhandlade att de fick lite grejer av oss så slapp vi flyttstäd och så förhandlade vi om priset med mäklaren som kunde få detta i hamn i 11 timmen...Sammantaget så blev det ett bättre pris för köparen men ungefär samma pengar ut för oss.....på torsdag vid lunch dagen efter vi flyttat klart skrev jag själv på försäljningskontraktet...för samtidigt...
  • Var frun och träffade en ny arbetsgivare och fick ett erbjudande där hon fick en lön bara marginellt lägre än (den bra) lönen som hon har idag och där de samtidigt erbjuder en utblidning som tar jobbet i en ny riktning som hon känner skulle vara positiv....ytterligare positivt är att hon inte ska börja förrän den 1 September så nu har vi totalt 8 veckors semester i år...och har båda tid att skola in barnen på nytt dagis/fritisds/skola. 

Å så BAM...på fyra dagar var allt klart...flytten fixad, huset sålt och frun har ett nytt jobb som låter riktigt bra! Att allt detta beror på att vi jobbat hårt gör det desto mer roligt och träningsvärken efter ett väl genomfört flyttarbete känns faktiskt härlig. 

Fortsatt trevlig sommar på er...vi uppdaterar ibland men aktiviteten kommer vara rätt låg här till och med den 15 Augusti..eller kanske lite länger nu när frun inte ska börja jobba förrän senare!

 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Trixan (ej registrerad)

Kan inte annat att gratulera till ALLTING! Underbart när saker bara faller på plats. Det är en mening med allt. 

Hoppas ni får en underbar sommar!

Anonymous's picture
Malin (ej registrerad)

Grattis!

Den där ketchup-effekten är fascinerande. Tur att ni kan vila upp er efter en sådan ansträngning. Ha en skön sommar!

Anonymous's picture
Onkel Tom (ej registrerad)

Vad var det jag sa :)

Kul att det ordnade sig till. 

Onkel Tom

onkeltomsstuga.se

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hejsan Trixan, Malin och Onkel T och stort tack för era lyckönskningar! Det känns skönt att allt är på plats...sen insåg vi att vi hade vad som känns som 100 lådor att packa upp...och ett garage fullt med möbler:-) 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar