Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1453
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

En promenadseger....

Häromveckan var jag ute på en promenad samtidigt som barnen var på träning och det var en av de första riktiga vårdagarna. Fortfarande lite kallt i luften men det hade börjat titta fram en och annan blomma efter strandpromenaden och det var härligt ljust trots sen eftermiddag på väg mot kväll. 

Eftersom detta var en vanlig promenad hade jag vanliga skor, jeans och en jacka på mig inga speciella träningskläder och även om jag gick i ganska rask takt så kunde jag uppfatta alla små vårtecken efter vägen. 

När jag gick där och filosofierade så började jag osökt fundera på vad det var som gjort att vi har uppnått nästan allt vi förutsatt oss trots att vi aldrig varit några utpräglade karrärmänniskor eller "vinnarskallar". Kom då på att vår resa mot frihet påminner väldigt mycket om en promenad. 

När man sätter upp mål på några års sikt så behöver man inte springa snabbast för att uppnå dem. Istället är hemligheten är att komma lite närmare varje dag, vecka, månad och år. Man gnetar på utan att bli svettig eller behöva någon speciell utrustning. Precis som den som promenerar dagligen kanske inte blir starkast eller snabbast i världen så blir man ändå lite bättre för varje dag och när det gäller att uppnå mål så hittar man ständigt nya små sätt att förbättra sin process för effektivitet. 

På detta sätt skulle man kunna säga att vår väg mot frihet trots att många tycker att det varit imponerande snabb och att vi "offrat" mycket varit en promenadseger! 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Jenny (ej registrerad)

Kul med bilder i bloggen. Naturen är det bästa. Nog alltid bra med tydliga mål och ta små steg.

Anonymous's picture
Jonas L (ej registrerad)

Ett repetitivt beteende är definitivt en framgångsfaktor. Både gällande en brant inlärningskurva, men även som här att få ett långsiktigt resultat. Upplever att sparande väldigt mkt är en process som mal på i långsam men ändå effektiv takt. 

Fantastiska Farbror Fri's picture
308
1454
64
0
Fantastiska Far...

Hej Jenny och Jonas och tack för era kommentarer,

Jenny - Visst är naturen underbar! Det är lätt att underskatta vad små steg kan göra över lång tid varför det är viktigt att ha ett långsiktigt mål att sikta emot. 

Jonas - Repetitiva beteenden ingår i vad jag brukar kalla att designa för effektivitet. Om man har en bra process på plats så behöver man sällan ens tänka på att vara effektiv..det kommer av bara farten. 

Anonymous's picture
Kristin (ej registrerad)

Vilken bra liknelse, på samma sätt tänker jag och min man ang vårt sparande. Vi vill hitta en nivå som är bekväm och där vi trivs, men där vi ändå strävar framåt i inte alltför långsam takt. Som en promenad, det är ingen powerwalk där man blir svettig och andfådd, men inte heller en söndagspromenad där man bara går och strosar. I vårt fall så vet vi heller inte än riktigt vad slutmålet är, så det är väl lite som en skogsstig där målet än så länge är skymt av träden :)

Fantastiska Farbror Fri's picture
308
1454
64
0
Fantastiska Far...

Hej Kristin och tack för din kommentar, 

Låter som en väldigt trevlig promenad efter den skogsstigen...nu längtar man ut:-)

Anonymous's picture
Kristin (ej registrerad)

Trevlig men tidvis förvirrande :)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (38)
Apr (10)

Taggar