Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1338
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

En utflykt i sparsamheten!

Det finns några i vår närhet som vet hur lite pengar vår familj lever på och för dem kanske det också är uppenbart hur detta går till...inte minst för att de även läser denna blogg:-) Tror dock att de flesta andra skulle vara mycket förvånade om de viste hur billigt vi lever. Visst vårt nya hus är inte supermodernt och våra bilar är inte de nyaste eller dyraste i kvarteret...men ändå. 

När jag tog en liten lunchutflykt (brukar äta lunch nere vid sjön om vädret är bra) häromdagen så fick jag mig en tankeställare när jag tittade på vad jag hade med mig. Det var måndag och matlådan var tillredd under helgen vilket innebar lite mer lyx men trots en fin bit kött(kålappskärna), körsbärstomater och parmesanpotatismos så var inte portionskostnaden mer än cirka 15 kronor. Vatten att dricka hade jag i en termosflaska som vi fått gratis och kaffet är bryggt hemma och togs med i en termos som jag fått av min tidigare arbesgivare. Väskan som jag tog allt i var är en reklamgåva från en resa med malmöaviation för många år sedan och den funkar fortfarande alldeles utmärkt. Maten var förpackad i en plastlåda som vi vid något tillfälle köpt hämtmat i. Den enda utrustning som jag köpt var min röda kaffemugg (köpt på loppis för 5 kr) och besticken som är av ett lite dyrare tyskt märke men som jag köpte när jag flyttade hemifrån för 21 år sedan...så trots dyrt inköp mer än avskriva vid det här laget. 

Det är väldigt lätt att se hur denna underbara lunch vid sjön skulle ha kunnat bli mycket dyrare. Lite dyrare utrustning, kanske hämtmat, kaffe med mera...problemet är bara att om jag inte hade varit sparsam så hade jag inte haft tid att sitta vid sjön och äta lunch...för då hade jag varit tvungen att sitta på jobbet vid lunchtid denna vackra dag. Kort sagt så var detta en utflykt i sparsamhetens vackra solsken! 

 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Hemmapappan (ej registrerad)

Hej!

Du verkar vara tillfreds med den enkla tillvaron. Har det med din uppväxt att göra? Levde ni ett enkelt liv med få utlandsresor och påkostade vanor eller hur vill du beskriva din barndom/uppväxt?

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1339
65
0
Fantastiska Far...

Hej Hemmapappan och tack för din kommentar,

Intressant fundering som jag aldrig har tänkt på. Jag växte upp i en familj som var normal svensk - radhus, volvo och sommarhus. Vi reste inte så jättemycket men så var det på 80-talet att vissa reste och andra hade sommarstuga/båt. När jag såg din kommentar så kom jag dock att tänka på att några av de personer (bland annat min farmor) som jag är mest imponerad av var mycket tillfreds med livet och hade väldigt små (materiella) krav. Kanske kan något komma där ifrån. Samtidigt tror jag att vi människor egentligen i grunden har väldigt små krav...vi kan dock väldigt lätt dras med i den allmäna konsumtionshetsen och inte stanna upp och tänka på vad man verkligen vill ha. Så tror vi att vi behöver köpa en jättedyr båt för att vi "tycker om att vara på sjön" när allt som krävs för att vara på sjön är en enkel plasteka och gott om tid. 

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (1)

Taggar