Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1333
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fantastiska Fru Fri är Frustrerad och vill ha din hjälp!

Idag kommer ännu ett inlägg från Fantastiska Fru Fri som är frustrerad och vill ha era råd och tips! 

 

Hej Fru Fri här igen! 

 

Jag är så nära målet att bli fri men aldrig har det känts så långt bort.  Varje kväll lägger jag mig med en stor suck av vetskapen att jag nästa dag ska åka och jobba igen, på morgonen vaknar jag med en stor suck. Jag börjar tycka synd om min underbara man som måste stå ut med mina suckar och mitt muttrande.

 

 I normala fall är jag en positiv person men har på sistone känt mig som en riktig gnällkofta hemmavid, på jobbet håller jag masken förstås för ingen där vet ju min plan. Tror att den största delen av min frustration bottnar inte i jobbandet i sig, när jag väl är på jobbet är det trots allt helt okej arbetsuppgifter och kollegorna är trevliga. Tror snarare att min frustration beror mest på att jag helst av allt vill stanna hemma och påbörja mina projekt hemmavid. Känner ett litet sting av avundsjuka när Farbror Fri sätter på kaffebryggaren på morgonen och börjar planera upp sin dag, vetskapen om vad vi kan åstadkomma som ett team gör ännu mer att jag bara vill säga upp mig och påbörja egna projekt. Men just ja, vi behöver de här sista slantarna som jag ska tjäna in de kommande 8 månaderna för att kunna bli fri. Jag biter ihop!

 

Det har dykt upp en annan grej också som satt griller i mitt huvud. Har varit på en anställningsintervju för ett annat jobb som dök upp via en kontakt . Det har ett väldigt intressant och roligt innehåll med fokus på småföretagande i regionen, där tror jag att jag skulle kunna skapa ett bra kontaktnät och få erfarenheter som kan hjälpa mig i mitt framtida fria liv.  Det finns nog goda chanser att jag blir erbjuden jobbet med start i mitten av januari men jag misstänker att lönen är mycket lägre än den jag har idag vilket skulle innebära fler jobbmånader innan jag kan bli fri. Har inget att ta ställning till ännu men vill vara klar i tanken om det blir något.

 

Någon som har några goda råd så här på upploppet? Känner du likadant? Om du fick välja mellan att jobba 8 månader i ett OK jobb jämfört med 12-14 månader i ett roligt jobb vad skulle du välja? 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Onkel Tom (ej registrerad)

Jag tror du måste bestämma dig för vad du vill göra. Ska du avsluta arbetslivskarriären så är det bara att bita i. Om inte ska du leva ett intresant och bra liv vilket kanske innebär att du ska hoppa på det "roliga" jobbet. 

Onkel Tom. 

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

Hej, ja du, det får inte vara lätt. Har precis avslutat själv, men fått ett litet erbjudande om jobb på ett ställe jag vet att jag stortrivs på. Tänker föreslå 50% och extra (obetalt givetvis) semester x veckor. Tror det kan funka. Annars återstår ju alltid det andra alternativet, dvs sluta. Även om du tar det andra, är du ju inte bojor. Tack för övrigt FF för en utmärkt sida.

vänliga hälsningar,

Dan 

Kalle KR's picture
1
1
0
0
Kalle KR

Ta det roligare jobbet - always - även om det innebär några månader/en viss tid längre jobb, kommer ge andra mervärden som inte omedelbart går att mäta i pengar.  

Anonymous's picture
Anna (ej registrerad)

Åtta månader med ett "ok" jobb som du inte verkar ha någon lust till alls, det är oerhört lång tid. Att jämföras med 12-14 månader med ett utmande, utvecklande och roligt jobb, den tiden kommer att swisha till så är du klar. 

Jag sitter själv i en liknande sits med ett "ok" jobb - bra betalt. Icke utvecklande, noll utmaning och därmed ganska deprimerande... Har precis tagit beslut om att det inte är hållbart och att det är dags att göra något annat. Detta oavsett om lönen kommer att sjunka!

Anonymous's picture
Spargrisen (ej registrerad)

Hej

Jag har inte varit i en liknande situation nångång. Förutom alla de gånger när det inte hände nåt kul på flera månader för att sen krockar två roliga aktiviteter.

Fundera så här: Hur långt framåt är 8 månader? Det är fram till midsommar ungefär. Var stod du för 8 månader sen? Början på mars. Gör samma med 14 månader; vad gjorde du för 14 månader sen (början på september)? Känns det länge sen eller alldeles nyss? Om 14 månader är det nästa nyår.

Fixar du en lång höst med Farbror Fri hemma vid kaffebryggaren om du får upp kontaktnätet? Den hösten kanske inte blir lika lång och trälig som i år? Den kanske kan bli kvickare och roligare än kommande vår på nuvarande ställe?

Jag har ingen aning, har bara satt fler griller i huvudet på dig.

Vad du än gör så är det RÄTT för det är DITT VAL.

Lycka till

 

Anonymous's picture
Caroline (ej registrerad)

Att jobba 4-6mån längre på ett roligt jobb, som du dessutom tror kan hjälpa dig  i ditt framtida fria liv, så förstår jag inte varför du inte ska ta det nya jobbet om du blir erbjuden det.

Sparo's picture
34
47
3
0
Sparo

Ta det nya, om du får det. Men "jag misstänker att lönen är mycket lägre" fattar jag inte riktigt. Löner ÄR inte bara, de BLIR. Förklara att de får pynta om de vill ha just dig, eftersom du redan har ett mer välbetalt jobb. Lägger man upp det så visar det sig påfallande ofta att budgeten är förvånansvärt töjbar när de börjar räkna på det.

Anonymous's picture
Jkr (ej registrerad)

Är det inte Jakob Lund Fiskar som beskriver att det känns som värst runt 70-80% av måluppfyllnaden då man är nära men ändå inte. Innan dess är målet avlägset och efter 80-90 är man nästan framme.

Anonymous's picture
Kalle56 (ej registrerad)

Är man ett gammalt strävsamt par, tror jag det är lätt hänt att den partner som fortsätter löneslava blir lite frustrerad!

Tyckte mig se det hos min hustru, cirka ett halvår efter jag blivit fri.

Efter ytterligare fyra månader hade hon bestämt sig och gick hem!

Hon var hemma ett halvår men när höstrusket började ville hon ut lite igen. hon körde 25% i ett halvår, för att sen vara ledig igen. I höst velade hon fram och tillbaka men bestämde sig till sist för att hon inte skulle jobba. Det räckte dock med en veckas regnade för att hon skulle göra 180 grader och nu jobbar hon 25% igen.

Vad vill jag ha sagt med detta?

Valen vi gör är sällan så definitiva som vi tror. Är man någorlunda fri, är det helt ok att hatta runt lite och känna efter vad som känns bäst!

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1333
65
0
Fantastiska Far...

Hej Allihop och tack för så mycket intelligen respons och intressanta kommentarer. Frun sitter idag i möten hela dagen på sitt "OK jobb" men sen skulle jag tro att hon återkommer och kommenterar lite själv! 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar