Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Farbror Lyssnar - olika typer av andra sätt...

För den som har missat det så var jag med i en lång intervju i podden Andra Sätt den här veckan. Jag rekomenderar verkligen den podden (å inte bara det avsnittet där jag själv är med) till alla som ännu inte har lyssnat då Patrik Andersson gör ett riktigt bra jobb med att prata med väldigt olika människor som har det gemensamt att de väljer att leva på "andra sätt". 

Podden hittar du i din poddcatcher där du söker på "andra sätt" eller så går du in på webplatsen downshift.se där du hittar alla poddavsnitt med en kort beskrivning så att du kan hitta dom som du är särskilt intresserad av. 

Ett annat tips är intervjunpodden från Sverigesradio P1 som vanligtvis pratar med personer som lämnat hetluften. Tidigare politiker är ofta med och det avsnittet som jag tyckte var särskilt intressant var det från den 28/4 när Tomas Idegård (tidigare Moderat politiker) som valt att ändra sitt liv totalt och bli  Jesuitpater (präst) inom den katolska kyrkan. Inte en väg som intresserar mig men väldigt intressant att höra om dessa förändrade liv. Även en del andra avsnitt har varit intressanta då publika personer oftast är mer frispråkiga när karriären är avslutad. 

Bild ovan är ett förlag på plats och förtäring vid lyssning av ovanstående poddar! Ha en fortsatt trevlig helg!!

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Kalle56 (ej registrerad)

Får jag se ytterligare en liknande bild, av en hippiekapitalist favorittillhåll, kommer jag att utnämna biotopen till vanlig tillflyktsort för arten!

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

Hej Kalle,

skulle säga att om du ser någon i denna miljö på rn vardag och dessutom med termos så är det 99% säkert en hippie-kapitalist...som du kan pricka av i din fågelskådar bok:-)

Anonymous's picture
Kalle56 (ej registrerad)

Japp. Det är en korrekt observation!

Denna art är mest aktiv när det är vardag!

Anonymous's picture
ELMA (ej registrerad)

Tycker att på Andra Sätt, kunde ta den utmärkta kommentatören, Kalle56 ur kommentarsfältet för en intervju.

Anonymous's picture
ELMA (ej registrerad)

En del fåglar är inte så verbala!
Storugglor och ankor, har fått våra 5 minuter i rampljuset, hos ornitologen Onkel Tom!

Anonymous's picture
Kalle56 (ej registrerad)

Blev fel! Inlägget var adresserat till ELMA, inte från.

Anonymous's picture
ELMA (ej registrerad)

Du och jag är Stockholmsfåglar, En alldeles speciell sort, som kommer från förorten, icke att förväxlas med Stockholmspippin från  innerstaden, som är av en helt annan sort.

Anonymous's picture
Patrik (ej registrerad)

Ser härligt ut, ursäkta den dåliga ordvitsen, men bilden speglar väl min kopp te.

Tack för tipset om Intervjupodden, fanns många intressanta namn att plöja igenom.

Anonymous's picture
Jim (ej registrerad)

Jag tycker nästan att du gjorde dig bättre i podformat än bloggformat. När kommer din egen pod?

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

Hej allihop och tack för era kommentarer, kul med glada tillrop både kring val av fikaplats och podd deltagande och tips på annan lyssning. 

Jim - det kan tänkas vara på gång en podd tillsammans med någon annan...och fram till dess så blir det några andra gästspel i andra sammanhang:-) 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar