Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1338
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Farbror Oskar har varit på utflykt...

Idag sitter jag hemma vid datorn för första gången i riktig lung och ro på ett tag. Det har varit så mycket roligt så jag klagar inte utan tackar min lyckliga stjärna för allt kul som hänt den senaste dryga veckan. 

Först var det föreläsning hemma i Leksand förra måndagen och i samband med det beslutade jag att nu blir vi officiella med våra identiteter. Sen har det rullat på och förra onsdagen publicerades en tidigare inspelad intervju i  podden Andra Sätt som ledde till en diskussion där bland annat Onkel Tom och Miljonärinnan30 skrev sina kommentarer på sina respektive bloggar. Det är roligt att vi kan ha den här diskussionen och min reflektion är att jag och dessa två herrar är ganska lika varandra praktiskt och filosofiskt men trots detta så kan vi tänka ganska olika i enskilda frågor. För mig är detta ännu ett syfte med frihet att kunna utveckla sin egenhet. 

Så här ser han ut föresten den där "Farbror Fri" aka Oskar Lindberg. 

Igår vad det sedan föreläsning med #aktiekullorna i Borlänge och det var ett härligt gäng! Nästan så att de två timmar som vi hade på oss inte räckte till för den diskussion som följde med spännande frågor till mig och inte minst frun angånde frihet, sparsamhet och investeringar. Tackar för inbjudan Anja! 

Igår publicerades också en artikel i online magasinet livewellstockholm där jag pratar financial wellness något som var nytt för mig Tack Anna för den chansen!! 

Det kommer mera, nu öppnar vi upp konversationen om ekonomi! 

 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Krusse (ej registrerad)

Bra Jobbat!

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1339
65
0
Fantastiska Far...

Hej Kruse och tack för det!! 

Anonymous's picture
Ema (ej registrerad)

Roligt att det går bra för dig Oskar, gillade verkligen poddavsnittet även om jag har ett helt annat liv. Apropå utflykt, har inte du skrivit gästinlägg på Köpsstoppbloggen? Tycker jag känner igen sättet att skriva och resonera.  

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1339
65
0
Fantastiska Far...

Hej Ema och tack för din kommentar, 

Kul att du gillade podden, det är ju själva grejen med "andra sätt" att vi alla är olika och att våra liv kan se olika ut. Du är den första som kommer på det men det stämmer att jag skrev ett antal gästinlägg hos köpstoppsbloggen innan jag hade min egen blogg kring 2010-11. Kommer inte ihåg vad jag skrev/sa men kul om det är konsekvent med vad jag skriver idag:-) 

Anonymous's picture
Patrik (ej registrerad)

Kul att få vara med "breaka" din identitet ;)

Anonymous's picture
Ema (ej registrerad)

Köpstoppbloggen går lite på halvfart, numera men jag tycker att den har varit väldigt mattyttig, full av uppslag och idéer om downshifting och konsumtion. dessutom har den nått ut till väldigt många och bara det är en bedrift,hon har gjort det väldigt bra, oavsett vad någon "surgubbe" tycker,(inte du).  Tycker dina inlägg är riktigt bra där

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (1)

Taggar