Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1329
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Flytt och Frihet innebär en mycket mer komplex budget!

 För närvarande pågår flera stora förändringar i våra liv. Jag har ju varit "fri" i några månader nu men har fram till och med juni haft lön precis som vanligt. Kvarstår att få ut är några klumpsummor från arbetsgivaren innan betalningarna upphör. En summa betalas nu i Juli vilket är all min innestående semester och innarbetat för senaste året. Sen ska jag också få ut ett avgångsvederlag vilket jag fått uppskutet till januari 2017 för att undvika högsta marginalskatt på denna utbetalning...sen är det som sagt slut. 

Samtidigt har jag startat upp min firma vilket initialt innebar inköp av begagnad macbook och telefon. Faktureringen i min firma är inte speciellt hög men jag räknar ändå med ett positivt reslutat på helåret om än bara några få tusenlappar troligen. Dessa pengar (utgifter och inkomster) ingår inte i vår löpande budget som vi redovisar här på bloggen utan jag kommer göra en uppsummering i slutet av året) 

Dessutom håller vi på att sälja vårt hus och flytta vilket medför vissa kostnader och dessa har vi också skrivit upp separat och kommer bokföra mot vinst/förlust på bostaden när denna är såld. Vi hade räknat med ett överskott efter mäklarkostnader, flytt och lån är betalt på 200 tusen och även här återstår att se om det blir ett bättre eller sämre resultat än väntat och det kommer också i så fall överföras i den "vanliga" budgeten när allt är klart och går att summera. 

Till råga på allt så har den Fantastiska Fru Fri sagt upp sig från sin nuvarande anställning och söker jobb. Vi är 100% säkra på att hon hittar ett nytt bra jobb till hösten men det är fortfarande osäkert om det blir pendling, vilket lön och när ett eventuellt jobb kan tänkas börja. Så även den ordinarie budgeten är väldigt osäker för sensommaren/hösten (Aug-Sept) när det kan hända att vi inte har någon inkomst alls...återstår att se kan bli spännande. 

Kort sagt kan man säga att vår ekonomi är mer osäker än på mycket länge. Nu har vi så bra sparande och starkt kapital, låg belåning med mera så det finns inget som kan gå riktigt fel men det kan skilja några hundra tusen på utfall mellan nu och slutet av året lite beronde på hur dessa saker faller ut. 

På det hela taget spännande tider! 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Onkel Tom (ej registrerad)

Intressant, jag har hela tiden läst det som att Fru Fri skulle jobba vidare på sitt nuvarande jobb. Vad ligger bakom ändringen?

Hos oss tror jag vi har det svårt att tänka oss att en skulle vara ledig och den andra jobba. Men vi är lite äldre också och har båda kommit förbi smekmånaden med arbetslivet :)

Onkel Tom

onkeltomsstuga.se

Anonymous's picture
Malin (ej registrerad)

Så roligt att höra om era steg mot frihet. Jag är samtidigt lite avundsjuk på med vilken lätthet ni nu kommer att klara er på en inkomst (och senare ingen inkomst) från lön. Du motiverar mig att träna mina sparmuskler!

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1329
65
0
Fantastiska Far...

Hej Tom och Malin och tack för era kommentarer,

Tom - Tanken var att frun skulle fortsätta på sitt jobb som konsult då de först verkade ganska positiva men sen visar det sig att vår nya ort inte riktigt är deras hemmamarknad varför frun troligen skulle vara tvungen att långpendla till ett jobb hos dem..efter en del eftertanke valde hon att säga upp sig och har redan en radda intervjuer att gå på för företag som har basen närmare vår framtida boende ort. Vi hade ju också bestämt oss för att gå samtidigt men sen dök det upp en möjlighet för mig att sluta tidigare med bibehållen inkomst och då tog vi den chansen...vi hade också önskat att vara fria tillsammans redan nu men behöver 12-24 månader ytterligare inkomst och den kommer frun nu plocka in innan hon också slutar....

Malin - kul att vi kan inspirera ekonomi handlar för de allra flesta medelinkomsttagare mer om psykologi än om matematik. Det är otroligt skönt att kunna säga "vi klarar oss bra på en lön" och "jag tänker nog inte jobba så mycket framöver" när folk frågar....många tittar lite konstigt på en då. Var på min tidigare arbetsplats för några veckor sedan och anmälde mig då i receptionen som pensionär:-) 

Anonymous's picture
luther (ej registrerad)

Om du behöver ett lån kontakta mig nu på min e johnlutherloanfirm1@outlook.com
Om du har skulder att betala eller om du behöver pengar för att betala dina räkningar och kostnader, kan du få en verklig lån från mig, om du är fattig och du behöver ekonomiskt stöd kan du kontakta mig på min e-post johnlutherloanfirm1@outlook.com och jag kommer hjälpa dig.
Jag ger ut lån till mycket billig ränta och utan dröjsmål.
mitt företag är registrerat med FBI och jag är bland de första 5 verkliga långivare i världen.
kontakta mig nu om du behöver ett lån, johnlutherloanfirm1@outlook.com

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (216)
Nov (3)

Taggar