Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fredagsfunderingen - Åhhh är det där en gammal tröja? Vad fin den är!

Som människor drivs vi åtminsone delvis av att bli sedda av våra medmänniskor. Även dem som har svårt att ta en komplimang blir lite glada när någon annan uppmärksammar när man har klippt sig, har ansträngt sig för att klä sig lite snyggare än vanligt eller när man har gjort något lite extra i form av en god måltid eller bara att hålla upp dörren för någon som kommer gående med händerna fulls.

Att bli uppskattad och sedd är något djupt mänskligt och jag tror att de flesta har svårt att leva utan detta även om behovet ser olika ut hos olika personer. Detta kan nog också bidra till vår drift för att ständigt köpa nya saker, att komma med en ny tröja till festen gör att man kanske blir uppmärksammad på ett positivt sätt medan en gammal tröja kanske inte ger negativa kommentarer men väl så illa inga kommentarer alls.

Eftersom jag har komplett köpstopp på kläder det här året så är det inte mig förunnat att få dessa kommentarer i år (konstigt nog har jag fått dem lika mycket/lite i år eftersom jag börjat använda en del grejer som legat och skräpat i garderoben). Frufrivid42 har verkligen också börjat använda hela sin garderob (även om hon inte har något direkt köpstopp) och fått många positiva kommentarer på sina kläder.

Nu vill jag därför uppmärksamma de där äldsta plaggen i garderoben, de där som kanske inte får så mycket positiv uppmärksamhet av något eller kanske även dem som får det trots sin ålder. Själv har jag till exempel ett par svarta skinnskor som jag har på jobbet i stort sett varje dag som börjar närma sig 10-års strecket som fortfarande funkar superbra om än de har krävt ett par nya sulor på vägen. En tunn men varm ylleväst som jag har under jackan under höst/vinter vilken nu närmar sig 15 år. Skorna har nog sett sin bästa tid även om de håller ett tag till men västen är jag säker på klarar lika många år till.

Vad har ni för exempel på gamla trotjänare i garderoben? Några riktiga favoriter som närmar sig pension?  

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar