Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1456
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fredagsfunderingen – Hur ser din matbudget ut?

Vi äter i stort sett alla måltider hemma eller har med oss matsäck när vi är ute på något. Till jobbet tar vi med oss matlåda nästan varje dag. Vi är 5 st i familjen som äter men lite olika mycket vi är två vuxna (man 38 år och kvinna 37 år), två killar på 6 och 4 år och en lite tjej på 1,5 år.  Vår matbudget är 3000 kr i månaden och inkluderar då även förbrukningsvaror så som toalettpapper, tvål, städgrejer etc. Däremot  ingår inte mat som äts på restaurang, alkohol eller snacks/godis mm detta ingår istället under Nöje/Övrigt i vår budget.

Därför blev jag förvånad när jag gick in på konsumentverkets hemsida för en tid sedan för att läsa vad de skriver om matkostnader och räknade fram att de tyckte att det skulle vara rimligt för vår familj att lägga 6600 kr på mat. Jag började då räkna efter och med lite god vilja kanske man genom att dra bort förbrukningsvarorna och lägger till lite av det vi äter som vi idag räknar som ”nöje” och då summera vår mat till 3500 kr men det är fortfarande bara lite drygt hälften av vad konsumentverket menar skulle vara rimligt. När jag sedan klickar mig runt lite på nätet hittar jag familjer som verkar ha väldigt svårt att ens få ned sin matkostnad till konsumentverkets nivå. Skulle vi åt andra hållet dra ner på budgeten maximalt tror jag det skulle vara möjligt att komma ner till 2500 eller till och med 2000 kr med lite god vilja då skulle det bli mycket bönor, kyckling och rotfrukter möjligen enahanda men inte dålig mat.

Därför ställer jag frågan nu till er alla, hur ser er matbudget ut? Var drar ni gränsen för vad som ingår? Är allt som man stoppar i munnen mat? 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (38)
Apr (10)

Taggar