Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1333
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fredagsfunderingen - Bok, Podd och/eller Föreläsningar...vad tycker ni?

För familjen kommer 2017 att bli ett tudelat år och det är mycket möjligt att vi kommer att sätta upp mål i början av året som egetligen bara sträcker sig fram till halvårskiftet när frun planerar att bli fri och att vi sedan mejslar ut det andra halvåret senare. För egen del har jag dock en del funderingar kring hur jag ska använda mina dagar framöver. 

Vid det här laget är skrivandet av en blogg självklart däremot kan ju intensiteten gå upp och ner beroende på andra projekt. Men i övrigt ligger nu framtiden öppen. De saker jag är mest sugen på inför 2017 är Bok, Podd och Föreläsningar utan inbördes ordning. Så här går mina tankar:

Bok - anledningen till att jag skulle vilja skriva en bok är tvådelad. Först skulle jag vilja skriva om hur vi har gjort och vad vi lärt oss under den här resan. Skulle även vilja ha något mer beständigt att hänvisa till i olika sammanhang. Bloggformatet vilket jag på många sätt gillar premierar det som är nytt och att det rör sig hela tiden. Men många principer är tidlösa och jag tror att dessa skulle funka bättre i bokform. Sen återstår väl att se om det är en tryckt produkt eller något annat. 

Podd - jag tycker att det saknas en podd om sparande som nyckeln till frihet. Det finns massor av aktiepoddar. Något kring det "personliga entreprenörskapet" som leder fram till att vissa utnyttjar sin frihet medan andra tror sig vara fast i ekorrhjulet. En podd för oss som är intresserade av frihet mer än att bli rika. 

Föreläsningar - tror att det finns goda möjligheter för att hålla en eller flera föreläsningar under 2017. Inte minst efter det att frun sagt upp sig under våren och vi kan vara öppna med våra identiteter. Min fundering är dock om jag ska nöja mig med en eller ett par tillfällen eller om jag ska försöka satsa lite mer helhjärtat. 

Det finns i och för sig goda möjligheter att det kan bli lite av varje av ovanstående under året men jag känner att det skulle kunna vara bra att hitta ett huvudfokus..något som går före det andra i den mån det kommer i konflikt. Det är också så att jag under 2017 kommer ha tillgång till trygghetrådets tjänster vilket gör att jag skulle kunna få tillgång till coaching/utbildning inom ett område om jag väljer att satsa på det. Detta är en möjlighet som jag har för avsikt att utnyttja då den inte kommer tillbaka. 

Vad tycker ni? Vad skulle vara mest intressant om jag valde att satsa på...vill ni helst höra min röst i en podd...se min nuna vid en föreläsning eller kanske läsa en bok skriven av en 40-årig fri farbror? 

Anonymous's picture
David (ej registrerad)

Bok! Och så kan du hitta inspiration till poddar från skrivandet ;)

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1333
65
0
Fantastiska Far...

Hej David och tack för din kommentar,

Noterar en röst på Bok! Oavsätt vad som kommer först så tror jag precis som du säger att det ena kommer att ge inspiration till det andra. 

Anonymous's picture
JH1 (ej registrerad)

Podd

Ekonomitankar's picture
11
26
0
0
Ekonomitankar

Röstar på en bok!

Anonymous's picture
Johan123 (ej registrerad)

Röstar på podd

Anonymous's picture
Smålänningen. (ej registrerad)

Som fd bokhandlare röstar jag på bok! ☺️

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1333
65
0
Fantastiska Far...

Hej allihop och tack för era kommentarer, 

Det verkar vara bok och podd medan föreläsningar som gäller. Om man lägger samman "rösterna" här och på twitter så är det jämt skägg:-) 

Anonymous's picture
anonym (ej registrerad)

bok

Anonymous's picture
AktieFamiljen.b... (ej registrerad)

Jag bryter då mönstret genom att säga föreläsning. Något som jag gillar att göra i jobbroll.

Jag har själv länge funderat på att jag vill göra det någon gång i livet och har man en historia att berätta så kan det bli riktigt bra föreläsningar.

Säg till om du vill samarbeta kring föreläsningar någon gång. :-)

//AktieFamiljen.blogspot.com

Anonymous's picture
Osvald (ej registrerad)

Helt klart en podd då det saknas poddar på det ämnet! Purjo

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar