Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fredagsfunderingen - dags för varannan vecka-livet?

Hoppas att ingen satte morgonkaffet i vrångstrupen nu....nej vi ska inte skilja oss! Vi fortsätter att vara ett superbra team och jobbar ihop bättre och bättre för varje dag som går. Just nu är det möjligen lite smärtsamt på spurten mot fruns frihet, vad är väl 140 dagar kan ni kanske undra och det är ju självklart ingenting men friheten hägrar nu så nära...man känner lukten, smaken och ser mållinjen i horisonten...det är härligt att snart vara framme men samtidigt rätt kämpigt att inte vara där ännu!

Därför tänkte jag spendera denna fredagsfundering med hur vi kan tänka oss livet efter sommaren, när vi har haft ett lågt gemensamt sommarlov och barnen är tillbaka på dagis och skola/fritids (troligen kommer de vara där ännu mindre efter sommaren men vi får se hur vi gör).

En tanke som har slagit mig är att jag, även om jag tycker att det verkar vara väldigt jobbigt att leva som skilda föräldrar, finns en klar fördel med det livet och det är att man vanligen har varannan vecka att disponera helt som man själv vill. Vår fundering är nu om vi skulle kunna tillämpa detta utan att vara skilda. Inte så att vi inte kommer vara hemma tillsammans morgon och kväll men snarare att jag och frun alternerar att ta fullt ansvar för lämning, hämtning, mat, tvätt och städ. Detta tar bara några timmar per dag men det binder upp dagan och ibland är det svårt att göra lite "större saker" som att träffa någon en hel dag eller sitta och skriva på en bok eller liknande. Mitt första år som fri har på så sätt varit perfekt för en bloggskribent för korta inlägg har passat perfekt i planeringen kring det andra runt barnen och hemmet. 

Vi har nog tänkt denna tanke helt full klart även om vi har diskuterat det gemensamt så har vi väl inte beslutat oss om hur vi ska göra...men vi är attraherade av tanken att ta "varannan vecka" under hösten.

Eftersom vi är fria så kan vi ju ändra på detta igen om det inte funkar? Vad tror ni bra eller bajs?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
All tid i världen (ej registrerad)

Spontant tänker jag att ni ska passa på att göra alla dessa  saker tillsammans en period. Tror att ni kommer att finna långt mycket mer glädje i det. Tidsbristen i dagens samhälle tvingar oss att effektivisera våra liv konstant för att vi ska hinna med, att vårt samhälle ser ut så kan till viss mån nog kan automatisera ert tänkande kring detta man delar upp barnuppfostran städning tvätt etc för att tid till att finnas överallt helt enkelt inte finns till. Nu kommer ju er verklighet att se helt annorlunda ut vilket nog kan kräva ett annat tänk.

Se det inte som kritik tror bara att våra stressande hjärnor ibland lurar oss kvar i vissa gamla tankemönster även som fria.

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1405
64
0
Fantastiska Far...

Hej allt tid i världen och tack för din kommentar, 

Jättebra tankar, jag funderar också på detta och tror kanske att vi kommer testa oss fram litegrann eftersom vi har friheten att ändra på saker utan att fråga någon annan om lov!

Anonymous's picture
Besser (ej registrerad)

Tror som kommentar ovan att det finns flera lösningar och möjligheter.

Varför inte kombinera med t.ex 2 veckor gemensamt och 4 veckor varannan vecka. Eller någon annan kombo.

Om man är flexibel (i tanke och handling) så har man verkligen alla fördelar av vara ekonomiskt fri. Det är en av de viktigaste lärdommarna av ekonomisk frihet...

Besser

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1405
64
0
Fantastiska Far...

Hej Bessser och tackaf för din kommentar, 

Det tror jag också och jag tror även att det förändras med hur länge vi är fria tillsammans och barnens ålder och behov. Vi kommer troligen testa någon stund med "varanna vecka" lite oavsett kommentarer här..men vi kommer inte vara rigida utan kommer nog testa allt möjligt...det är som sagt det som är så härligt med att vara fri:-)

Anonymous's picture
all tid i världen (ej registrerad)

Vill bara förtydligen att det inte var kritik mer en observation rent generellt att det är lätt där man kan hamna i sin frihet som en skugga över hur man fick göra förut. Säger det för jag känner att jag inte vill verka för att påtvingande dig några värderingar något jag annars upplever att min omgivning och samhället i stort vill göra då jag pratar öppet om att var fri. Förr eller senare drivs man ut i anonymitet och bloggosfären för att kunna diskutera sådan saker som din blogg tar upp. I förlängningen kanske "extremspararna" borde skaffa sig en ordernål så vi kan identifiera folk som är öppensinning nog att diskutera "förtidspensionering" tidigare än 64. :D   

Anonymous's picture
Hepp (ej registrerad)

Men om ni hjälps åt två dagar i veckan och kör ett ryck så lär det väl inte ta så många timmar, eller? (Jag har ju självklart ingen aning hur mycket ni städar och stryker...) antar att ni inte driver ett dagis/hotell? 

Obs! Ingen kritik bara undrar! 

Tack för en bra blogg?

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1405
64
0
Fantastiska Far...

Hej Alltid i världen och Hepp och tack för era kommentarer,

Alltid i världen - jag tog inte din första kommentar som kritik utan som värdefull input till våra tankar. Som då säger är det lite svårt att vara fri eftersom man inte passar in i någon grupp. Jag har valt lokalt att liera mig med småföretagarna i den mån att jag säger att jag driver en egen firma som skribent. Sen att fokus inte är på att tjäna så mycket pengar som möjligt är ju en annan sak. 

Hepp - Det är inte tiden i sig, det är att det trots allt ska finnas rena kläder till barnen vilket innebär tvätt snart sagt varje dag, det ska vara mat på bordet , hämtning/lämning/träning och städning minst en gång i veckan. Strykning tror jag kommer ta sammanlagt 1 timme på ett år så snart frun slutat jobba:-). När jag är hemma nu har jag massor av tid till mina egna grejer men väldigt lite sammanhängande tid...svårt att skära ut en hel dag och sitta och skriva tillexempel vilket jag skulle vilja göra. Det är där det här "varannan vecka" eller "varannan dag" skulle kunna komma in. En annan sak är om det är något event, eller en kompis hör av sig och vill träffas att ha dagar och tider när man kan säga "ja" utan att behöva tänka efter skulle vara skönt. Men inget gott som inte har något ont med sig och jag är säker på att det finns baksidor också. Inte desdå mindre tycker jag det är en intressant tanke. 

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar