Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fredagsfunderingen - effektivitetsglädje?

Reflekterar ofta på att många känner en så stor gläde över att göra av med pengar men att detta är så otroligt kortlivat. Samtidigt känner jag igen mig själv och jag vet hur mycket jag själv trånade efter en sportbil, nya högtalare, en ny TV eller ett nytt klädersplagg. Just av den anledningen att den där tillfälliga köpglädjen ändå finns är viktigt att ersätta den belöningen med något annat om man vill förändra sitt (ekonomiska) liv. 

Vi har kommit så långt i denna resa att vi numera kan känna jättestor glädje när vi inte förbrukar - när vi inte har använt bilen på några dagar, lyckats annordna en samåkning,  fraktat hem ett lass med mat på cykel eller när vi flyttat existerande växter i trädgården istället för att köpa nytt och när vi kommit på ett smart sätt att åstakomma en positiv förändring i hemmet (möblera om, pynta, laga, använda gammal färg) som inte inneburit att vi behövt köpa något eller använda annan transport än muskelkraft.

(Fru Fri är den uppfinningsrika av oss och är jätteduktig på att åstakomma förändring i trädgård och i inredning med små medel så följ gärna henne på Instagram @enkelboning)

Jag sökte nu ett ord på denna känsla vi får när vi hittar smarta sätt att göra förbättringar utan att det drabbar plånboken eller miljön och jag föreslår "effektivitetsglädje" Vad tycker ni? Finns det kanske ett bättre ord? 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Fruminimera (ej registrerad)

Tack, saknar denna diskussion! En ska ju trivas i sin tillvaro och när konsumtionen minskas ner måste någon stå för trivseln på annat sätt än att köpa sig den. Det kräver lite jobb och är ett "mjukt" värde som lätt glöms bort. 

https://minimera.wordpress.com/

 

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

Hej Fruminimera och tack för din kommentar, 

Trivseln som kommer av konsumtion är ganska ytlig och kortlivad men den är ändå frestande så det gäller att ha metoder för att se det mer långsiktiga. En del kan vara att bli duktig på att känna effektivitetsglädje. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar