Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fredagsfunderingen - Enkel, god och billig sommarmat!

Som småbarnaförälder så är det lite speciellt med sommar och semester. Det är super skönt att kunna ta dagen som den kommer och inte passa några tider. Samtidigt så kräver ju barnen en del aktivitet och det duger inte å sitta och dricka kaffe och skriva blogginlägg..som till vardags. 

En sak som tar en hel del kraft är att man ska äta 3 ggr per dag. Jag gillar att hålla på med maten men även för mig känns det som om man oavbrutet kämpar på att tänka ut nästa måltid. Just av den här anledningen blev jag så glad när vi för några veckor sedan kom på en ide för att minska detta utan att för den sakens skulle behöva jobba mer med maten och inte heller köpa en massa färdigmat. 

Det vi kom på (är att grillen är varm flera timmar efter att man har grillat på eftermiddagen. Då funkar det utmärkt att lägga in ett par kycklingar som får bli långsamt grillade/rökta på eftervärmen. Det grillas på kolen som redan används så ingen extra kostnad och eftersom det är låg värme behöver de i stort sett ingen passning utan kanske vända dem en gång under två timmar varefter dom läggs i behållare  och in i kylen. Nästa dag är det bara att greppa lite bröd, lite frukt/grönsaker och sina redan färdiggrillade kyckningar och ta med till stranden. Vips, en enkel, god och billig hemlagad måltid! 

Dettta är mitt tips till er! Nu vill jag ha era bästa tips? Gott, enkelt, billigt är ledorden! 

 

 

Taggar (blogg): 
KronanTillMiljonen's picture
20
49
3
0
KronanTillMiljonen

Fantastiskt bra tips! :D

Vi brukar lägga på Ahlrengs grillbilar men det är väl knappast något spartips direkt. Men gott blir det ^^

Skrev ett inlägg om dessa bilar här:

http://www.kronantillmiljonen.se/rorande-bolagen/het-koprek-i-cloetta/

Anonymous's picture
Händelsevis (ej registrerad)

Sill! Sjukt billigt nu i dagarna och enklaste nånsin! Gräslök från trädgården, gräddfil och potatis till. Våra barn gillar otippat nog, dett lika mycket som oss!

Anonymous's picture
P. (ej registrerad)

Håller så med om att det är trist. Min lösning är, förutom barnmatsklämmisar från Matsmart till ungen och skippa lunchen till mig, att laga extra på kvällen och käka rester till lunch. Går att variera om man har många olika rätter i kyl/frys att tillgå.

Spargrisen's picture
23
45
1
0
Spargrisen

Som Händelsevis sa. Sill och potatis funkar även för våra barn. Men helst vill de ha gravlax. Pastasallader eller välfyllda baguetter (skinka/salami, ost, grönsaker) när vi är på utflykt. Annars gärna soppa till lunch. Cesarsallad är också nåt de gillar (apropå kycklingen du förbereder). Tyvärr gillar inte barnen filmjölk, vilket var vad jag levde på när jag var barn. Men jag håller med, det är jättetrist att hitta på lunch o middag till varje dag.

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1408
64
0
Fantastiska Far...

Hej alla och tack för era kommenterar, 

Sill är väldigt populärt även bland våra barn men helst bara matjessill vilket också är min favorit så nått har man lyckats med i uppfostran:-). Generellt tycker jag det är bra om man kan laga något en gång om dagen och sen använda detta som bas för nästa måltid. Koka extra färskpotatis till sillen som dagen efter blir potatis sallad till några grillade kycklingar eller liknande.

Tycker det finns ett stort värde i att äta ordentligt på dagarna för då orkar alla i familjen mycket bättre med alla aktiviteter och det blir betydligt mindre gnäll. Bra att effektivisera mathållningen men det måste ändå vara bra mat så alla är mätta, glada och fulla av energi under dagarna. 

Anonymous's picture
IZH (ej registrerad)

Hej! Hittade nyss hit och lever liknande själv. Matspartips har jag många men mest vill jag tipsa om en lösning som fungerar bra i vår vardag angående att tänka ut mat ständigt. Vi kör ett slags tema. Exempelvis söndagslunch olika kycjlingrätter, måndagskväll köttfärsrätter, onsdagskväll är det olika korvrätter, onsdagskväll olika rätter med kokt potats så då är det alltid stekt potatisrätter på torsdagen osv, likadant med fikan. Då kan jag matcha tyngre fika med lättare lunch och vise versa. Lite godare fika de dagarna när det kanske är mindre nyttig kvällsmat osv(barnen ska helst inte vara mätta från god fika den dagen då fisken serveras). Lite pusslande i början men riktigt skönt nu. Skrivet lite i hast men hoppas du ägnar det en tanke. Kommer följa din blogg med spänning.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar