Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fredagsfunderingen - Enkelhet slår förmögenhet?

Pengar är väldigt bra att ha, de är ett verktyg som möjliggör för oss att köpa det vi behöver och vill ha. Precis som med allt annat så är det inte nödvändigtvis så att mer är bättre i varje fall inte om du är intresserad av att leva ett fritt liv. 

Mycket tyder istället på att de riktigt rika inte alls är särskilt fria eftersom de hela tiden behöver bevaka sin förmögenhet och att de är livrädda för att något skulle påverka denna. Detta då deras livsstil endast kan vidmakthållas med hjälp av denna förmögenhet och inget vanligt jobb skulle någonsin räcka. De är också utsatta för olika typer av personliga risker i form av risk för rån, kidnappningar och stölder och behöver därför stänga in sig innanför murar...och i stora bilar med skottsäkert glas. På många vis skulle jag vilja påstå att många rika lever i väldigt lyxiga fängelser. 

Utifrån det perspektivet skulle jag tro att medelinkomsttagare med god ordning på sin ekonomi har den absolut största friheten. Man har allt man behöver och mer därtill, en liten sparad/investerad slant på banken men då man lever anspråkslöst så finns det inga reela hot mot den personliga säkerheten. (i varje fall inga som bygger på att andra männskor skulle vara villiga att offra sina liv för att komma åt ens personliga ägodelar). 

Med andra ord, en helt vanlig Svensson (eller Jones) som väljer att leva enkelt har betydligt större frihet än de rika i sina guldprydda fängelser? Eller vad tänker ni? 

Å japp jag vet att det inte är fredag...men det känns som fredag:-)  Nu drar jag till blåkulla! 

Sparo's picture
35
48
3
0
Sparo

Jag tror att mer pengar ger mer frihet, utan undantag. Möjligen inte om vi snackar hundratals miljoner så att kidnappning blir en faktor, men dit har ju "Medelsvensson" ganska långt.

Fredagsfundering på en torsdag - nej, det är verkligen inte okej. Kör ni tacos idag också? In i ledet igen!

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1405
64
0
Fantastiska Far...

Hej Sparo och tack för din kommentar, 

Håller med om att medelsvensson har väldigt långt till frihet oavsett om det är frihet genom enkelhet eller genom förmögenhet. Tror också att det är möjligt att känna sig mer fri med mer pengar, men då bygger det på basen att man har lärt sig att uppskatta enkelhet..annars anpassar man bara "behoven" uppåt och är lika jagad oberoende av hur stor förmögenheten blir. Många väldigt förmögna lever också ganska enkla liv i förhållande till sin förmögenhet även om de inte lever på din och min nivå:-)

Bild tagen i tisdags...

Anonymous's picture
Bosse (ej registrerad)

Hejsan följer din sida med stort intresse kommer att vara oberoende om 3 år .Jag tror att dom som har gamla pengar allså pengar som gått i ärv eller som bara följd släkten är mycket smartare att inte skylta med detta. Ser detta ofta i mitt område som jag bor i nya pengar sk nyrika eller skulder över öronen skyltar alldeles för mycket med detta. Tror personligen att detta beror på dåligt självförtroende eller att få alla att tro att man lyckats i livet.

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1405
64
0
Fantastiska Far...

Hej Bosse och tack för din kommentar, 

Tror att du har rätt..det är ofta dåligt självförtroende som gör att man behöver skylta överdrivet med vad man har...eller i fallet med högbelånade individer..vad banken har. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar