Fantastiska Farbror Fri
Likes
303
Antal inlägg
1367
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fredagsfunderingen - hur ska 2017 bli ett fantastiskt framgångsrikt år?

Det nuvarande året går mot sitt slut och även om vi har en av de bästa säsongerna framför oss innan årskiftet så börjar det bli begränsat med utrymme att göra något åt utfallet i år. Vad vi däremot kan använda 2016 till är utvärdering, vad gick bra under året och vad gick mindre bra? Vad hade vi önskat att vi gjort mindre av och vad skulle vi vilja göra mer av? En del av den utvärderingen är ekonomiskt men pengarna är inget mål i sig. Nästa år är ett oskrivet blad och det har alla möjligheter att bli det bästa året hittils...även om det självklart sedan tas ned från tronen av nästföljande år.

Denna process handlar för de flesta mest om att välja bort. Låta barnen välja ett fåtal fritidsaktiviteter, välja bort slötittandet på TV, välja bort en ny bil, båt eller en charterresa till förmån för att känna större frihet. Att skapa luft är svårare i överflödet än vad det är att fylla både det fysiska och det psykiska utrymmet med skrot. 

Det kan vara dags att fundera över en "budget" för nästa år...men det är bara en del i en större plan för hur ni vill att året ska bli. Vi sätter vanligen mål i 6-7 kategorier varav en katetori är ekonomi (mål 2016). Ekonomin är livets infrastruktur men inget mål i sig. Lite som att en väg är helt ointressant om ingen använder den för att åka mot något nytt och spännande. Nu är det läge att börja fundera på vilka äventyr som 2017 ska bjuda på. Det finns lite tid kvar att påverka och utvärdera 2016 så att nya målsättningar kan spikas under någon vacker eftermiddag sent i december eller tidigt i januari.

Hur ser det ut hos dig? Är du nöjd med 2016 så här långt och vad ska göras annorlunda för att göra 2017 ännu bättre?

Taggar (blogg): 
Ekonomitankar's picture
13
29
0
0
Ekonomitankar

2016 var ett ok år ekonomiskt. Ett bra år i den bemärkelsen att jag har börjat jobba mig mot friheten. Att sluta vara så stressad.

2017 kommer bli ett riktigt bra år ekonomiskt, ca 2,8 miljoner kommer trilla in på kontot efter skatt efter en bra fastighetsaffär. Troligen kommer de in under hösten 2017. Så nu har jag ett år på mig att fundera hur de pengarna ska jobba.

Spargrisen's picture
23
45
1
0
Spargrisen

Har massor av planer, varav hälften kanske realiseras. Om jag har tur. Frustrerande ibland, helt klart.

Men annars kan jag nästan kopiera Ekonomitankar....  Skulle lika gärna kunnat vara jag som skrev det där :-)

Fantastiska Farbror Fri's picture
303
1369
65
0
Fantastiska Far...

Hej Ekonomitankar och Spargrisen och tack för era kommentarer,

Kul att 2016 verkar ha varit ett bra år (så även för oss) nu ser vi gemensamt fram emot ett ännu bättre 2017! 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (12)

Taggar