Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fredagsfunderingen - måste vi verkligen?

Efter förra veckans fredagsfunderingen så fick jag ett mail från en läsare som ville diskutera ordet måste och vad det gör med oss och jag tyckte att det var intressant för jag har också tänkt på detta.

Vi upplever ofta att vi väldigt många måsten i våra liv ...och visst vi kan inte bara sätta oss på rumpan och hoppas att stekta sparvar ska flyga in i munnen. Dock tycker jag vi ska överväga om det är ordet måste som är det mest relevanta i dessa fall. Låt mig testa:

  • "Vi måste hämta barnen" eller "Vi vill hämta barnen"
  • "Vi måste städa" eller "Vi gillar att ha det rent hemma"
  • Vi måste träna eller "Vi önskar att ha god hälsa"  

 

Effekten av ordvalen till höger jämfört med dem till vänster ovan är att de sätter er i förarsätet, om du verkligen inte ville hänga med barnen så skulle du ju kunna hitta ett jobb som gjorde att du behövde vara borta långa dagar, om du är OK med ett riktigt skitigt hem så kan du ju i stort sett aldrig städa utan att något riktigt allvarligt händer och träning är ju en önskan om att må bra inte ett måste. Allt detta så som tid med barnen, ett rimligt rent hem och en bra hälsa är ju trots allt positiva saker som vi önskar oss....inte måsten som ska betunga.

Eller vad tycker ni? 

 

 

 

 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
olf (ej registrerad)

låter som ur boken "The7 habits of highly effective people" apropå om man är proaktiv eller ej. Väljer jag eller "tvingas" jag.

 

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

Hej Olf och tack för din kommetar, 

Det finns troligten drag av teorierna från flera olika teorier här...just den har jag inte (vad jag kan minnas) läst..är den läsvärd?

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

Hej Olf och tack för din kommetar, 

Det finns troligten drag av teorierna från flera olika böcker här...just den har jag inte (vad jag kan minnas) läst..är den läsvärd?

Anonymous's picture
olf (ej registrerad)

boken är en typ av bibel i sammanhang som handlar om vidareutbildningar av högre chefer och ger tips på allt från hur man prioriterar saker till hur man motiverar sina barn. Jag skulle rekommendera boken till någon vars karriär gått på gränsen till för snabbt medans jag inte skulle rekommendera den till någon som gått in i väggen.

Anonymous's picture
P: (ej registrerad)

Jag läste den för några år sedan när jag bodde i USA och då upplevde jag den som väldigt amerikansk, men ändå hjälpsam för folk som har många bollar i luften och känner sig lite stressade över detta. Jag försökte tvinga på min sambo den, som tyvärr var föga intresserad. I din livssituation misstänker jag att den inte är av lika stor nytta, men man kan ju alltid vidareutveckla sig lite av intresse ändå. :) Jag ska läsa om den nu snart tänkte jag för att se om den kan hjälpa till med familjeliv i kombination med yrkesliv. Sist jag läste den var jag barnlös. 

Anonymous's picture
Louise (ej registrerad)

Jag har tdigare hört en föreläsaren som berättade en bra poäng gällanden "måsten";

"det finns bara två måsten i livet.

det ena är att du måste dö, det andra är att du måste ta konsekvenser av dina val". 

 

 

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

Hej Louise och tack för din kommentar, 

Det är nog en bra sammafattning av vad man verkligen måste:-)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar