Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1335
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fredagsfunderingen - Ska en sparblogg vara helt fri från marknadsföring?

Syftet med den här bloggen är att "sälja" budskapet att man inte ska försöka köpa sig lycka. Att lyckan kommer från friheten och att den som är verkligt rik är den som har små önskningar. Samtidigt drivs jag av att uppnå mål och ett sätt att mäta dessa är genom inkomst och/eller antal besökare och läsare här på bloggen. Att fler läser och kommenterar och att bloggen därmed ger lite mer inkomster gör det roligare att fortsätta och möjliggör kanske i längden att jag kan komma ut och föreläsa, prata om sparande och påverka samhället något lite i en possitiv riktning. 

Det är ingen hemlighet att jag får lite betalt för att skriva den här bloggen av tradevenue som ju har intresse av att driva trafik till sin blogg där man sedan kan öka intresset för olika bolag som möjliga investeringar. På senare tid har jag även startat ett samarbete i Lendify där jag också har investerat pengar samt har ett sammarbete med Nordnet där vi  alltid har haft våra investsterade pengar ett företag som vi är mycket nöjda med...så varför inte rekomendera det till andra. Detta är saker som jag skulle prata om här på bloggen ändå eftersom det gäller mitt sparande och investeringar.

Jag har även lagt till en flik längst upp på sidan FFF Rekommenderar där jag tipsar om några företag som jag använder mig av och tycker har en bra "pris prestanda" på sina produkter och/eller säljer produkter som i sig är positiva för möjligheten att spara pengar (till exempel cyklar och tillbehör). Jag är dock ingen bra säljare av detta och istället för att ge den normala säljpitchen som hörs på andra bloggar och poddar så är min instruktion istället "för guds skull köp ingenting"...men om du har något litet absolut behov...så kolla på dessa företag och se om det finns nått billigt. Att jag är en dålig säljare (eller att jag har väldigt bra läsare som verkligen förstår sparande) visar sig också i att väldigt få klickar på dessa länkar...och ännu färre köper något. 

Personligen har jag inget emot att bloggar/poddar tipsar och tjänster och produkter som passar på bloggen/podden. Däremot när börspodden är sponsrade av en kasinosite eller när ett poddavsnitt inriktat på sparande sponsras av den mest bränsleslukande pick-up modellen på marknaden så blir det lite skevt. 

Vad tycker ni? Kan en sparblogg sälja något eller bör den vara helt fri från marknadsföring? Är det någon skillnad på att marknadsföra investeringar och att marknadsföra produkter?

Ekonomiblogg's picture
386
554
80
0
Ekonomiblogg

 

Jag tycker det är ok med marknadsföra prudukter  om det inte leder till dåliga lån eller investeringar och skuldsättningen.

 

En del av ansvaret mot våra läsare ligger naturligtvis på oss som driver en blogg i det här ämnet ekonomisk frihet. Få bättre privatekonomi & spara smartare osv.

 

Ekonomi är ett brett ämne och handlar om läran att hushålla med pengar.

 

/Ekonomiblogg

 
Anonymous's picture
Anna (ej registrerad)

Att konsumera behöver vi alla göra i någon omfattning. Marknadsföring av prisvärda varor och smarta tjänster som kan vara till nytta för en bred läsekrets ser jag inget fel med.

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hej Ekonomiblogg och Anna och tack för era kommentarer.

Jag hittills har jag lyckats vaska fram en dryg handfull bolag som jag kan tänka mig att rekomendera. För mig är det viktigt att företagen är sånna som jag själv kan tänka mig att använda eller redan är kund hos. 

Omvänt skulle ju vara om vi som inte är sparsamma rekomenderar någonting och då blir vi bara överösta med reklam om sämre och dyrar produkter. 

Anonymous's picture
Sparräven (ej registrerad)

Jag tycker det är positivt om personer som skriver eller poddar utan att ta betalt kan få inkomster för sitt arbete via sponsorer. För mig som följare vägs "besväret" upp av att jag vet att personen som jag gillar att följa kan lägga mer tid på att skapa innehåll om det också genererar en inkomst. Viktigaste är att läsaren alltid sätts i centrum och att reklamen är öppen och ärlig. I fallet tradevenue känner jag som läsare att plattformen är sämre att läsa och kommentera på än dyrare men modernare plattformar så det är ju en avvägning mellan morot för författaren och bekvämlighet för läsaren. Du måste helt enkelt skriva bättre om skylten inte är nymålad :)

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hej Sparräven och tack för din kommentar!

Precis som som du säger är det en balans. För mig infaller den punkten vid att endast sälja sånt jag själv tror på. Jag kan däremot pruta lite på skönheten på bloggen om det behövs...

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar