Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1333
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fredagsfunderingen - Vad är en bra/dålig lön?

Personligen valde jag en utbildning där jag trodde det fanns goda möjligheter att hitta ett jobb och samtidigt en hyfsad lön. Av olika skäl, där jag hoppas att någon form av talang och arbetsmoral hade viss inverkan men även en del tur så fick jag med tiden en riktigt bra lön. Vid 25 år ålder började jag jobba på riktigt med en lön på 19 500 kr i månaden och vid 39 år ålder gick jag i pension då med en månadslön på drygt 57 000 kr. 

Min önskan är alltid att få så bra betalt som möjligt för det jobb som jag gör, men samtidigt tycker jag att det finns andra värden kring arbetet och livet. Därför har jag tillexempel konsekvent avböjt, genom min så kallade karriär, att bli chef (över andra). Även om jag haft stort ansvar över projekt, processer och externa kontakter på ett stort företag så har jag inte direkt haft personalansvar då detta inte intresserar mig och även om lönekuvertet hade blivit tjockare så har jag avstått varje gång frågan kom på tal. Tidvis har jag även bannat mig själv för att jag inte valt ett annat yrket så som Lärare som skulle kunna kännas mer meningsfullt och som dessutom ger en flexibilitet i bostadsort som ekonomyrket (om man är inriktad på storföretag) inte riktigt ger. 

Precis som med fattigdom pratar man gärna i Sverige om lön i relativa termer. En "dålig" lön är därmed en lön som är sämre än andra som har samma utbildningstid bakom sig. Om läraren tjänar mindre än IT-konsulten trots att båda har 4 års högskola i bagaget så tjänar läraren dåligt.  Här håller jag inte riktigt med, en dålig lön (precis som fattigdom) är i min värld något mer absolut. En dålig lön är en lön man inte kan leva på. Skulle tro att gränsen för en ensamstående vuxen person med barn då ligger på runt 20 tusen i månaden innan skatt. Möjligen lägre med tanke på möjlighet till barnbidrag, bostadbidrag och underhållsstöd men de två senare systemen har jag mycket dålig koll på. 

Lärare, Poliser, Sjuksköterskor med flera som har fulltidstjänster tjänar dock inte dåligt utan de tjänar "något mindre bra" eller ett annat ord skulle kunna vara "drägligt". Detta ändrar inte grundsynen på att dessa gör några av de viktigaste jobben i vårt samhälle och mycket väl skulle kunna vara värda högre lön. Jag tror inte heller att denna typ av yrken kommer att fullt ut kunna matcha den lönenivå som det privata näringslivet kan ge. Varför då inte istället satsa på att göra dessa yrken attraktiva på andra vis utöver lön. Återge lärarna sin frihet att planera och lära ut. Inför lärarassistenter så att läraren faktiskt har möjlighet att lära ut. Berätta för föräldrar och barn att i skolan är det lärarna som bestämmer. På samma vis med polisen, ge den befogenheter att motverka de krafter som vill underminera deras status som ordningsmakt. Sjuksköterskorna ska ha tillräckligt många kollegor för att inte jobba ihjäl sig och så vidare.

Personligen tror jag att det är kontraproduktivt att prata om "dåliga" löner för yrkena ovan, jag tror nämligen att det enda som är viktigare än lön för dessa yrken är att de har tillräckligt många kollegor, tillräckligt hög status och befogenheter samt att varje yrke möjliggör sina unika förmåner i form av tillexempel för lärarna möjlighet att vara långledig på loven. Det är också så att det är en ursäkt för att inte ta tag i sin privatekonomi att skylla på en "dålig" inkomst, men att tjata upp lönen är oftast mindre effektivt (även om man ska fortsätta att försöka) än att ta tag i ekonomin på den nivån där man befinner sig och sen få löneökningen som en bonus. 

Vad tänker ni? Har du en dålig eller bra lön? Var går gränsen? Hur relevant har den relativa lönenivån för ditt val av yrke/utbildning varit? 

Anonymous's picture
maxaallt.blogspot.se (ej registrerad)

Jag tycker att du har bra poänger. Samhällsyrken kommer nog alltid att ha svårt att konkurrera med privata sektorn, så jag håller med att det finns andra sätt att kompensera. För polisen, t.ex. en vettig polischef... för lärare, tydliga befogenheter som du nämner. Dock måste lönen vara så att den inte är ett problem. Så länge man kan leva OK på ett (1) jobb så har man en OK lön (inte som i USA där många har 2-3 olika jobb). Sen är ju kostnadsläget olika i t.ex. Pajala och Stockholm, så 20000 kr kommer man inte lika långt på beroende på var i Sverige man bor. Sen är det många som lever i förhållanden där man lagt upp jobb lite olika, t.ex. en jobbar heltid och en jobbar deltid, är föräldraledig osv. Då får man ju räkna summan av båda inkomsterna.

Mitt första jobb gav mig 16000 kr / mån 25 år gammal (12 år sen). Jag levde som en kung, men delade lägenhet med en kompis, hade ingen bil, inga barn osv. Sparade kanske 500 kr per mån och var nöjd med det.

Idag hade vi klarat oss jämnt ut med med 16000 kr var, och då har vi hus, bil och 2 barn. Jag hade dock gnällt eftersom vi inte hade haft någon sparkvot att tala om. Man blir inte FRI med den lönen, men man KLARAR sig.

Vi är dock inte så representantiva i samhället antar jag... ska man bo stort i centrum, dricka latte på stan, gå på AW, ha 38 kanaler på TVn, var sin iPhone 7 och iPads, två bilar osv så klarar man sig inte under 25000 per pers.

Så säg att en erfaren (jobbat 3+ år) heltidsarbetare bör ha 25000 i lön så har man minst det grundläggande behovet avklarat. Då kan man kolla på Maslows behovspyramid. De två första nivåerna är avklarade, fysiskt behov och säkerhet, och då kan man titta på de mjukare värdena istället för endast lönen. Många undersökningar visar att lönen faktiskt inte är det viktigaste för de flesta. Roliga arbetsuppgifter, resurser, respekt, ansvar, tillit, bra chefer, flextid, frihet, fler semesterdagar. Det är något för myndigheter, skolor och sjukvård att bita i!

/Maxa Allt

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1333
65
0
Fantastiska Far...

Hej Maxaallt och tack för din kommentar, 

20 000 brutto med barn blir inget lyxliv men jag menar att där någonstans så börjar det blir drägligt. Om man sen väljer att tillexempel jobba deltid så gör man ju ett aktivt val att ha mer tid istället för mer pengar och då får man också rätta munen efter matsäcken. Jag bedömer att vårt absoluta minimum med två vuxna, tre barn och två bilar  och villa är cirka 15 000 kr i månaden. Då är det linssoppa alla dagar i veckan och "nya" kläder endast när något går sönder och då på 70% rea eller secondhand, samma mobiltelefoner i 10 år etc. Alla prylar köps begagnat etc. Vi lever dock ganska bekvämt på 20 000 vilket kan verka vara en väldigt liten skillnad men efter att man nått den lägsta drägliga nivån så behöver man lägga tillbaka rätt lite pengar för att det ska bli riktigt "lyxigt" om man bara prioriterar väl. 

När det gäller lön så tror jag också att möjligheten till utveckling kan vara en drivare. Tror att det skulle vara bättre om lärarna hade lite lägre ingångslöner men att man efter 10 år kunde få upp sin lön 50% tillexempel från 20 000 till 30 000...vad jag hör nu så tjänar istället de nyanställda lika mycket eller ibland mer än de som varit i yrket idag. Det är trevligt att få en liten klapp på axeln...BRA jobbat..du har verkligen utvecklats...nu höjer vi din lön med 10% istället för att komma till lönesamtalet och få vad min far kallade för "idiotpåslaget" på mellan 1,5-2%. Sen tror jag precis som du att det finns saker som är viktigare än lön så snart man når en dräglig nivå...och då gäller det istället att bygga organisationer som människor vill jobba i och där andra värden gör det engagerande. 

Anonymous's picture
Joakim B (ej registrerad)

Jag jobbar som grundskollärare och har gjort nästan exakt den "lönekarriär" som nämns i ovanstående inlägg. För 11 år sedan började jag arbeta i skolan direkt efter avlagd examen och fick 19000/månad. Idag är min lön strax över 30000. Det har dock krävt att jag har bytt arbetsgivare. Vid två tillfällen under dessa tio åren har jag bytt jobb och höjt min lön med 2500:-. Om jag snällt jobbat kvar är det sannolikt att min lön legat en bra bit under 30 och det är synd i en bransch som bygger så mycket på relationer som skolan.

Vad som är bra och dåligt är naturligtvis som också skrivs relativt. Vi har inget problem att hålla oss med hus och två bilar, försörja två barn och att min fru tillfälligt gått ner i tjänst. Varje månad genererar ändå ett visst överskott trots att vi amorterar någorlunda hårt på huslånen åtminstone ner mot 65-70%.

"Problemet" blir ju när man ser vad andra tjänar. Att privatanställda tjänstemän oftast tjänar över 35000 utan något ansvar utöver det vanliga och med en utbildning som ofta är kortare än min. Det går som du skriver också att komma betydligt högre än så, med utökat ansvar naturligtvis men den möjligheten saknas också till stor del i samhällsyrkena. Min yngre bror som är kvalificerad yrkesman med 1årig utbildning har samma grundlön som jag, men då tillkommer ob, jourtillägg, arbetstidförkortning, övertidsersättning, arbetskläder och firmabil, förmåner som jag bara kan se i stjärnorna efter. Visst har jag "loven" men vad många utanför skolan inte vet är att vi betalar dem med 45h ordinarie arbetsvecka under terminerna. Årsarbetstiden är den samma.

Sådant gör att jag känner mig felavlönad, eller underbetald, trots att jag egentligen har en lön jag mycket väl kan leva av. Det kanske är egoistiskt eller otacksamt, varför inte osolidariskt mot alla dem som faktiskt tjänar betydligt mindre än vad jag gör och som jag aldrig jämför mig med. Jag vet inte, men på gott och ont har vi ju skapat oss ett samhälle som värderar folk och framgång i pengar. Att då halka efter grannarna i lön är faktiskt lite irriterande, hur småsint det nu än kan verka.

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1333
65
0
Fantastiska Far...

Hej Joakim B och tack för din kommentar, 

Bra att höra från en lärare och inte bara "tyckare". Som du mycket riktigt påpekar så är inte läraryrket välbetalt men det är heller inte "dåligt" betalt. Det jag vänder mig emot vad gäller hela den här diskussionen är att man föröker mäta alla yrken mot samma måttstock..nämligen "antal kronor in på kontot i slutet av månaden". Men det finns så mycket annat. Hur meningsfullt är yrket, vilka övriga förmåner i form av flexibilitet, ledighet etc finns. Hur lätt är det att hitta jobb var som helst i landet vilket möjligör flytt utan tanke på var "jobben finns" med mera. Sen är självklart lön en faktor...men när den blir den allenarådande blir det lite snett. 

En annan viktig poäng med att inte tycka att man har en "dålig lön" är att man inte ska förledas att tro att man inte kan ta tag i sin ekonomi där man går och står utan att man ska vänta på en lönehöjlning. Den som tjänar 25-35 tusen vilket de flesta lärare gör vinner mer på att börja ta tag i sin ekonomi utifrån de förutsättningarna..om man sedan dessutom lyckas få upp lönen är ju det bara en bonus! 

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

Känner att jag kan relatiera till joakim, nej en sjuksköterske lön behöver man inte svälta ihjäl på men en sjuksköterska som jobbat i 14 år tjänar oftast bara någon tusenlapp mer än den som precis har lämnat skolbänken, inte några 57 000. inte heller finns där några förmåner som tjänstebil och dina arbetsskor får du betala för själv. Det skall även bemannas alla årets röda dagar, dock har sjuksköterskor en arbetstid på 38,25h/vecka men det är istället för att få vara ledig varje jul, nyår, midsommar etc. sedan är arbetsveckan mån-sön inte mån-fre. utöver detta skall även nätter och kvällar bemannas.

Man blir sliten och sen tillkommer det också bristen på arbetskollegor, en ledning som anser att det är bra som det är trots att folk säger upp sig högt och lågt, för då kan man bara ta in bemanningspersonal som gör så lite som möjligt för en bättre lön. 

har man även ynnesten att få jobba på ett akutsjukhus i stockholm (och då egentligen aktivt väljer en lägre lön då landstinget har oligopol på den arbetsmarknanden) så skall du lära upp unga och oerfarna läkare hur de skall göra sitt jobb.

sedan har man också de anhöriga och patienter som saknar verklighetsförankning som skall handskas med... 

 

men nog gnällt, jag tycker att sett till ansvar och det engagemang som krävs är lönen dålig. Skulle jag få göra om mitt val av utbildning hade det inte blivit sjuksköterska även om det finns en hel del saker jag tycker är roligt med yrket så väger det inte upp för lönen eller löneutvecklingen och antalet värdelösa mellanchefer i landstingsorganisationen.

 

TL:DR jag är sjuksköterska, jag har en dåligt lön. Jag skulle aldrig välja att utbilda mig till sjuksköterska om jag fick välja om.

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1333
65
0
Fantastiska Far...

Hej A och tack för din kommentar,

Kul att höra från någon som vet vad den pratar om:-) Vad du beskriver ovan är ett problem med vanskötsel snarare än låg lön även om jag har full förståelse för att man vill ha bättre betalt..det vill alla hela tiden..inte ens VD'n tackar nej till en löneökning. Grunden är dock att arbetet och organisationen är dräglig. 

Vad gäller löneutveckling tycker jag att det är superviktigt för att man ska känna sig uppskattad. Vad gäller tillexempel lärare och sjuksköterskor tycker jag att ett system med något lägre ingångslöner än idag (men då å andra sidan nästan garanterad anställning från dag 1 efter utbildningen och nästan var som helst i landet) och en högre slutlön än idag...det vill säga en större utväxling på erfarenhet och löpande utbildning.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar