Fantastiska Farbror Fri
Likes
303
Antal inlägg
1367
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fredagsfunderingen - Vad tycker ni om bloggen?

Nu har det gått några månader sedan jag flyttade min blogg hit till Tradevenue och ytterligare några veckor sedan jag blev fri . Eftersom jag tycker att det är kul så skriver här nästan varje dag. Det fungerar så att jag får en tanke i huvudet som jag kastar ner i text och det går ofta fort. Eftersom det går fort blir det ibland lite fel med stavningen och meningsbyggnaden...även om jag tror att själva tankarna i sig inte är så tokiga.

Det är lätt att tro att man känner till sina styrkor och svagheter men det är ofta att andra ser dem bättre. Därför vill jag nu ställa några frågor till dig som läser. 

 Skulle ni uppskatta färre och längre/mer genomarbetade inlägg eller uppskattar ni korta snabba kommentarer? Finns det ämnen ni tycker saknas eller vill ha mer/mindre av? 

Är även intresserad av vilka det är som läser så gå gärna in och kommentera på denna gamla fredagsfundering där jag undrar "Vem är du?" 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Anonym (ej registrerad)

Gör som du själv känner känns bäst för dig själv, det är ju trots allt din blogg. Vi är bara dina ödmjuka åskådare. 

Anonymous's picture
Lily (ej registrerad)

Hej Farbro Fri,

Jag märker att jag läser mindre av din blogg nu när du flyttade till TradeVenue. Jag tycker att det är så rörigt här, men jag får väl vänja mig.

Jag läser nog också mindre eftersom du har blivit fri (vilket är fantastiskt!!!), men det gör att vi är ganska så långt ifrån varandra i verkligheten. Det var spännande att följa din resa till friheten.

Jag kommer och tittar in här ibland.

 

 

 

 

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

Rörig sida och liten text i min iPhone gör det svårt att läsa 

innehållet är bra

Anonymous's picture
studenten (ej registrerad)

Jag läser din blogg och ett tiotal andra ekonomibloggar dagligen via mitt RSS-flöde i Feedly, storleken på texten är kanon i Feedly men går alltid in på webbsidan för att läsa alla intressanta kommentarer

mvh studenten

Anonymous's picture
Eva (ej registrerad)

Har följt massor av bloggar med olika teman av och till sedan bloggandets födelse. Du är en av de få som ställt denna fråga. Det förstärker min uppfattning att du bloggar med hyvudsyftet att just samtala med andra via din blogg om sparande & pengar och fria livet. Det kanske framstår som självklart men det finns så många andra skäl som inget är självklart egentligen. T ex finns skälen att skriva av sig och strunta i om det kommer kommentarer eller inte, för att marknadsföra sig, bli känd kanske, tjäna pengar, skapa en social bild av sig själv, föra ut ett budskap, påverka, undervisa, ja allt möjligt kan ju vara motivet och så en kombination av en massa saker. Efter ett tag kan man som läsare känna av det huvudsakliga syftet och om det stämmer med ens egna intressen. Detta bestämmer om man är en tillfällig gäst eller följer bloggen regelbundet och om man och hur man kommenterar. 

Nå, tycker du bör skriva med dina tänkta favoritläsare och kommentatorer i åtanke. Vilken typ av läsare vill du ha?  Svaret leder till sättet du skriva på för i någon mån dras väl lika till lika. Du har ju tidigare också nämnt detta med nyttan av bra meningsmotståndare som kan få en att tänka nytt och utvecklas. Dessa behöver man nog inte leta efter...de dyker upp som på beställning när man är ärlig och öppen med sina åsikter och gör sin egen grej. Tror jag i alla fall.  Självständiga människor dras till andra självständiga och tvärtom.

Om jag får komma med en liten tanke (som kan tolkas som kritik) så har jag ibland fått känslan av att du kan vara lite väl följsam. Men det är å andra sidan priset för att vara socialt och kommunikativt lagd. 

En liten tanke till...du verkar förhålla dig annorlunda gentemot kvinnor och män i dina kommentarer. Du är väldigt manlig/grabbig på det sättet. Dessvärre har jag svårt att ge konkret exempel då det faktiskt bara är en känsla. Har tänkt på att "bli man"  i kommentarer för att bemötas annorlunda men det kändes falskt så jag struntade direkt i det påhittet. Hoppas du inte tar illa upp av dessa tankar. Det är sagt i all välmening. Du skrev ju själv i inlägget att man bara tror sig känna till styrkor och svagheter men andra kan ibland se dem bättre. Det jag skriver behöver ju inte vara sant men intryck säger åtminstone något. (Om den som skrev sina intryck, haha! Lite självkritk mot mig själv nu...)  ;)

 

Anonymous's picture
Jenny (ej registrerad)

Hej! Bloggsidan är plottrig men innehållet är bra. Läser dagligen. Hur tänker ni investera framöver? Leva på utdelningar eller samtidigt fortsätta investera? Har ni sålt huset? Hur går flytten? Kul att följa med på eran resa?

zlaskarn's picture
239
360
24
1
zlaskarn

Tycker det är bra som det är! Meningsuppbyggnad/språk har jag aldrig tänkt på, man är generellt sett mer förlåtande när det gäller bloggar tror jag, så det är inget du behöver oroa dig för.

Anonymous's picture
Erik (ej registrerad)

Läser via feedly vilket fungerar bra. Skriver aldrig kommentarer längre för din nya plattform fungerar inte alls via mobilen, samt att hemsidan är sjukt plottrig vilket drar muggar att besöka den! Annars mycket bra texter!!!

Anonymous's picture
S (ej registrerad)

Förr läste jag alla dina inlägg och var ofta inne och kollade om det hade kommit några nya. Men denna plattform är oerhört rörig och plottrig, vilket tyvärr gör att jag läser färre och färre inlägg.

Anonymous's picture
Jkr (ej registrerad)

Jag tycker mycket om ditt innehåll. Det är egentligen bara Onkel tom som skriver innehåll i samma kvalitet. Jag har kommit en bit på resan som du har gjort och därför tycker jag det är ganska trist att läsa inlägg som riktar sig mot The Joneses som spenderar alla pengar de har. Jag uppskattar inlägg riktade mot dem som redan har hyfsat vältränade sparsamhetsmuskler.

Jag vill gärna läsa mer om hur du fyller dagarna och om det finns en tomhet eller andra risker att se upp med den dagen man säger upp sig. Jag uppskattar också investeringsinlägg och då ffa sådana som tänker ur ett långt perspektiv. Hur ska man hantera risknivån i portföljen genom livet.

Jag skulle gärna vilja att det blev enklare att kommentera från mobilen. Läser också via feedly och går in för att kommentera. Vänder dock i webbläsaren varannan gång för det är så liten ruta att skriva i och knölig captcha. Man vill liksom inte skriva fel captcha efter en lång kommentar.

Ju mer du blir en svensk ERE ju bättre tycker jag det är. Du skulle kunna utgå från Jakobs blogg o bok för att sedan översätta därifrån och försvenska förhållandena. Hur gör man storkok med bönor och ris på nästa sätt är ett favoritinlägg. Mattips är bra och drar säkert en del läsare då mat och pengar verkar vara ett "hett" ämne.

Jag skulle bli glad om någon drar igång ett event för att träffa likasinnade IRL men jag inser problematiken i anonymitet. Tänk MMM meetups.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (12)

Taggar