Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1329
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fredagsfunderingen - Vem är du?

Idag är det ganska exakt 2 månader sedan jag flyttade från min gamla blogg frivid42 och blev Fantatiska Farbror Fri. Sedan dess har debatten tidvis gått hög här på bloggen kring barnens tid på förskolan, försäkringar samt olika spartips. Jag misstänker dock att långt ifrån alla som läser här på bloggen någonsin kommenterar och därför skulle jag nu vilja höra från så många som möjligt. Vem är du? Vilka är dina intressen? Vad skulle du vilja läsa mer om?  

Min egen beskrivning skulle så ut ungefär så här:

Familjefar som nyligen fyllt 40 och strax innan gått i pension. Har en underbar fru och 3 fantastiska barn (7, 5 och 2 år gamla). Mina intressen är att läsa och att skriva så det är det som fyller mycket av mina dagar nu som fri förutom mycket mer tid med barnen. När vi har fritid tillsammans spenderar vi mycket tid utomhus med barnen i skidbacken/spåret på vintern och på cykel resten av året. Vi gillar även att titta på film och TV-serier när tid finns.  Den närmaste tiden planerar vi för en flytt till en annan ort där ett nytt och förhoppningsvis ännu effektivare liv tar vid något som troligen kommer ta upp mer plats här på bloggen under de närmaste månaderna. 

Nu är det din tur! Vem är du? Vilka är dina intressen? Vad skulle du vilja läsa mer om? 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
frik (ej registrerad)

Passerade 30 för ett par år sedan, två barn på 3 och 6, boende i kranskommun till huvudstaden. Hittade MMM genom Familjen Fri sommaren 2014, vilket gav lite mer strukturerade tankegångar på sparsamt-leverne-fronten och öppnade en ny värld gällande vad man kan uppnå om man överger det där trygga sparkontot ;). Kunde dock klappa mig på axeln på vissa fronter också, jag har lätt att tycka att jag har det bra nog och det var först i år som både jag och partnern gick tillbaka till arbetet "på riktigt" och samtidigt efter att barnen fötts. Så vi har - omlott med varandra - haft en rätt trivsam tillvaro. Följer nu ett gäng svenska sparbloggar, läste dock inte Frivid42 förrän ni släppte nyheten att du "gått i mål" - då tog jag mig dock tiden att läsa ikapp allt och följde sedan med hit. Är intresserad av det mesta som skrivs här på bloggen, tycker det är en bra blandning även om en del saker förstås blir självklara efter ett tag, handlar dock ej med aktier själv utan är en indexfondkramare.

Anonymous's picture
Ett fattigt landskap (ej registrerad)

30-årsåldern, två riktigt gulliga barn på 6 och 2. Bor i en förort till Stockholm tillsammans med småtrollen och sambo. Som ganska nybliven trädgårdsplättsägare njuter jag av att vara ute och pyssla. Jobbar heltid med ett fantastisk kul och givande jobb, men älskar att vara ledig. I övrigt gillar jag mat - äta och laga. Strävar efter mer frihet och kämpar för att överlista mig själv så att jag ska bli bättre på att spara pengar. Tycker mycket om att filosofera och fundera på livet, vardagen, lyckan, vanorna och vad man egentligen vill. Frivid42 var efter MMM den första bloggen jag fastnade för, och jag tycker fortfarande att du är en stor inspirationskälla. Tack!

www.ettfattigtlandskap.com

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1329
65
0
Fantastiska Far...

Hej Frik och ettfattigtlandskap tack för era kommentarer! Kul att höra lite mer om er och vad som driver och motiverar er! 

Anonymous's picture
Pontus (ej registrerad)

Hej!

Är 22 år, bor i mellansverige. Jobbar i en lågprisbutik, ca 6 dagar i vecka. Trivs väldigt bra på jobbet. 
Jag har varit intresserad av aktier i några år men det var inte fören i höstas som jag köpte min första aktie. Har börjat jobba ordentligt med sparandet. Sparar i dagsläget ca 10% av lönen varje månad, skulle dock kunna spara betydligt mycket mera. Dock så är mat det värsta jag vet, finns inget tråkigare än mat. Och det är troligvis där mycket av pengarna försvinner då jag aldrig gör några större köp i affären utan det är det första bästa, som behövs för kvällen och kommande dag, som åker ner i korgen utan att kolla priser. 

Tack för att du skriver av dig, det ger mig motivation att ta tag i min ekonomi!

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1329
65
0
Fantastiska Far...

Hej Pontus och tack för din kommentar. Kul också att du börjar ta tag i din ekonomi vid unga år för det är då man har som störst möjlighet att påverka sin framtid och det är då man kan grundlägga vanor som sedan kommer hjälpa en hela livet. Vad gäller mat så tycker jag att om du är ointresserad så ska du standardisera maten. Hitta ett 5-10 rätter som inte är så där superdyra och håll dig sedan till dessa och varierar inte mer. Se till att du alltid har saker hemma i skafferi och frys så att du kan laga något.

En bra referens enligt min erfarenhet är att en vuxen person kan äta för 1 000 kr i månaden för en bra näringsrik och varierad kost. Med ett 10-tal varor som alltid finns hemma så kan man alltid göra nått att äta tänk att du alltid har hemma - Krossad tomat, Bönor, Bacon, Köttfärs, Kyckling, Ris, Pasta, Potatis, Fryst broccoli, Ägg, Vetemjöl. Då räcker det med att köpa nån mejeriprodukt och kanske någon färsk grönsak då och då och ändå kan man alltid äta bra..

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (216)
Nov (3)

Taggar