Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1335
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Gästinlägg från Fru Fri - Tankar om ekonomi och frihet...del 1.

Idag har jag ett gästinlägg från min Fantastiska Fru som kommer skriva en serie på 3-4 inlägg här på bloggen om frihet och ekonomi. Första inlägget nedan är en presentation. Hoppar ni gillar det och kommentera gärna vad ni vill höra mer av. 

 

Hej all bloggläsare jag heter Fru Fri! 

 

Jag har alltid varit av den förnuftiga sorten när det gäller val av studier och arbete och jag har mest gått på förnuft istället för känsla. Det var med andra ord ganska naturligt att jag efter samhällsvetenskapligt program på gymnasiet valde att studera företagsekonomi på högskolan eftersom "det var mest troligt att det skulle ge ett jobb".  Mycket riktigt så hade mitt förnuft ganska rätt. Efter min utbildning så har jag alltid haft jobb, i olika branscher och företag och om jag ska hitta någon röd tråd i mitt brokiga arbetsliv så är det i globala företag och koordinerande roller.  Ironiskt nog blev det aldrig inom företagsekonomi.

 

Trots att jag alltid varit en uppskattad kollega på jobbet och alltid fått höra att jag gör ett bra jobb,  har jag alltid känt mig på helt fel plats och aldrig riktigt hittat någon mening med mina arbeten.  Redan under mitt första "riktiga" jobb  började jag fundera på om det var så här livet skulle se ut, stiga upp, klä på mig, gå till jobbet, gå hem från jobbet osv. 5 dagar i veckan.  En arbetsmyra som arbetade åt någon annan. Här någonstans väcktes mina första tankar om att få vara fri och inte vara i någon annans bojor dag ut och dag in.  Det som jag har uppskattat och uppskattar allra mest med ett "vanligt" jobb är kollegorna, är det något jag har gillat med mina arbetsplatser så är det alla roliga och positiva kollegor som jag har omgett mig med! 

 

 Med den plan vi har idag så är jag väldigt nära att vara fri en arbetsgivares bojor, att kunna bli min egen och få göra sånt jag drömmer om i min egen takt. Nu när det börjar närma sig (ca. 9 månader kvar) så är det med skräckblandad förtjusning,  äntligen kommer jag att få välja med känslan och hjärtat i de "arbeten" jag åtar mig.  Samtidigt som det känns otroligt kul och spännande så är det också lite skrämmande. Skrämmande  eftersom jag inte riktigt vet hur det kommer, det blir en helt ny situation att förhålla sig till. Ser dock att det har gått väldigt bra för min man så det ska nog inte vara något problem för mig. Ofta när jag sitter på jobbet skickar han (lite elakt) bilder till mig där den röda kaffekoppen figurerar. ;-)

 

Så vad är mina hjärtesaker och vad vill jag i frihet ägna min "fri"tid åt? Allt som har med färg och form att göra. Jag driver sedan några år tillbaka en hobbyverksamhet (väldigt liten skala) tillsammans med min syster inom återbruk och design. Jag är en loppisfantast som gillar utmaningen att försköna med små medel och skulle vilja lägga mer tid på det och även lära mig mer om renovering så att vi kan applicera det på vårt hus. Mitt fotointresse skulle jag vilja bygga vidare på, utveckla och finslipa det så att jag kanske ta några uppdrag eller fota åt FF kanske ;-) när andan faller på. Jag tycker om att sy och har en hel del idéer i mitt huvud som jag bara längtar efter att få ta tag i. Jag ser fram emot att min kreativa sida som älskar färg och form äntligen ska få ta det utrymme som det förtjänar!  

 

Det var en bit av mig, kommer kanske mer inom kort. Ge gärna tips på vad ni skulle vilja veta mer om.

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Sandmann (ej registrerad)

Kul att läsa den andra hälftens syn på frigörandet! Jag tror också att alla måste ha någonting meningsfullt att göra, att det handlar mer om att ställa om till sysslor man trivs mer med än att bara checka ut från all gemenskap och ta semester för gott. Risk att det blir tomt annars.

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hej Sandmann och tack för din kommentar,

Du har helt rätt att det krävs att man fyller dagen med något...sen är det ju hemskt befriande att detta inte behöver generera pengar utan kan väljas efter intresse!! 

 

Anonymous's picture
Hillevi (ej registrerad)

Känner helt igen mig!! På jobbet tycker de att man är som klippt och skuren för sitt arbete, medan man själv går och funderar på vad man skulle kunna göra istället. Jag har också fantastiska kollegor och en härlig gemensakp på jobbet, men tyvärr känns inte jobbet i sig tillräckligt meningsfullt för att det ska få styra hela min vardag 5 dagar i veckan. Började för drygt ett år sedan att läsa in mig på börsen och starta upp mitt sparande. Jag har en lång väg att gå, men mitt jobb är också passande som deltidarbete, så min förhoppning är att jag inom en 10 år ska gå ner och arbeta färre dagar i veckan och dryga ut kassan med en passiv inkomst från sparandet (med fortfarande ha möjlighet till fortsatt sparande). Nu när jag har ett mål känns ändå jobbet i sig mer motiverande och lönen har fått större betydelse än någonsin förut. Kul att följa er resa och inspireras av ett par som redan tagit sig så långt! Min sambo har nyfiket frågat om mitt aktieintresse och för 4 månader sedan startade även han upp ett månadssparande i aktier. 

Sparo's picture
34
47
3
0
Sparo

En snåljåp och en loppisfantast - det skulle ha kunnat bli ett ordentligt världskrig av det ;-)

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hej Hillevi och tack för din kommentar, 

Kul att du har sett ljuset och deltid tror jag kan vara ett jättebra alternativ för den som har ett jobb som passar för detta. 

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hej Sparo och tack för din kommentar,

Japp det skulle kunna bli världskrig men i det här fallet så funkar det perfekt tillsammans, nyckeln är att man köper de FÅ saker man faktiskt behöver på loppis och renoverar dem kostnadeffektiv så att man får ett personligt och hemtrevligt hem utan att lägga ut några stora pengar. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar