Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ger bort några böcker om investeringar och ekonomi - först till kvarn!

DET VAR JÄTTESTORT INTRESSE OCH ALLA BÖCKER GICK ÅT PÅ NÅGRA FÅ TIMMAR I MORSE. JAG ÅTERKOMMER MED NÅGRA FLER BÖCKER NÄSTA VECKA, OCH HÖR AV MIG PÅ MÅNDAG DIREKT TILL DEM SOM FÅR BÖCKER! 

Vi har börjat en ny utrensning hemma och ny har turen kommit till bokhyllan. Jag har hittat några böcker som jag läst för ett par år sedan men som nu bara stå och samlar damm. De fyra nedan är de första men jag kommer återkomma med ytterligare några längre fram. Skicka ett mail (frivid42@outlook.com) till mig om du vill ha någon av dessa. Först till kvarn!  Jag bjuder på portot!  

Mad Money och Real Money av Jim Cramer är mest känd som en ganska skräning och intensiv person som synns i rutan på CNBC (jag har faktiskt sett honom live på börskolvet på NYSE för några år sedan). Men under den skräninga ytan finns en tidigare mycket framgångsrik investerare som haft ett händelserikt liv som pendlat mellan stor rikedom och total fattigdom och boende i bilen. Dessa två böcker handlar om hur han menar att man ska välja aktier, och att han menar att "buy and hold" bör bytas ut mot "buy and research". Madmoney är "grundkursen" och Realmoney är den fristående fortsättningen. 

Investeringsboken av Anders Ström - detta är en slags grundkurs i hur man blir ekonomiskt oberoende genom aktieinvesteringar. Utgiven i samarbete med aktiespararna. Denna boken gav mig ganska lite när jag läste den men det är en bra genomgång för en nybörjare

Your so Money av Farnooch Torabi - en bok skriven för att tilltala unga vuxna och utgår ifrån att man bör prioritera. Det handlar väldigt mycket om att du kan få vad som helst men inte samtidigt. Du måste prioritera för att kunna göra saker ordentligt. Man kan kanske säga att budskapet är att inte sprida sig för tunt och försöka göra allt hela tiden..utan prioritera det som verkligen betyder något för dig och allokera pengarna därefter. Handlar inte om sparande så mycket som om prioriteringar. 

Skicka ett mail till mig på frivid42@outlook.com om du vill ha någon av dessa böcker! Först till kvarn! FFF och hans fantastiska sponsorer och läsere bjuder på portot:-) 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Lån (ej registrerad)

Är du i någon form av ekonomisk problem och du behöver lån för att betala dina skulder, kan vi erbjuda alla typer och typer av lån med enkel återbetalning den lägsta nivån på 3% .Vi erbjuder lån i alla valutor och vi ger ut lån från lägsta beloppet av 2000 till det högsta beloppet av 50 miljoner för våra första timers. Du uppmanas att fylla
ansökningsblankett så att vi ytterligare kan fortsätta. Intresserad sökande ska fylla i formuläret nedan.

LÅNTAGARE INFORMATION

* Namn......................
* Sex ...................
* Ålder...........................
* Land ....................... ..
* Telefonnummer ........................ ..
* Mängd behövs ..........
* Lån Varaktighet: ..................
* Syftet med lånet ..................
* Yrke ....................
* Din månadsinkomst .................
* Verk återbetalning: Månads eller
Årlig..............

Tack, vi ser fram emot din
snabba svar till: garryscott1987@gmail.com

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar