Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1334
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Grattis på 100% till oss själva dagen!

Våra utgifter för det här året täcktes av våra inkomster under de första 2 1/2 månaderna. För dem som fortfarande sitter fast i ett konsumistiskt synsätt så kan det kanske vara svårt att förstå vad det faktiskt innebär att leva effektivt och spara 80% av inkomsten. Ett sätt att åskådliggöra kan vara att säga att vi efter 20% av året eller 365*0,2 = 73 dagar (1 jan - 13 mars) så har vi redan betalat årets utgifter och från och med nu blir allt sparande. 

14:e Mars var alltså "100% till oss själva dagen" för oss. När infaller din dag? Om du lånat pengar i år så kanske den infaller i mars nästa år??!

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Utdelningsnissen (ej registrerad)

Om mitt sparande och mina utgifter fortsätter som planerat, så har jag nog uppnått min 100% dag efter Maj! :)

Kul tanke detta, aldrig tänk på det här! Riktigt bra motivering! :D 

 

/U

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1334
65
0
Fantastiska Far...

Hej nissen och tack för din kommentar.  Det är kul att vända och vrida lite på tänket för att variera:-) 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar