Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Har du Telia, Tele2, Telenor eller 3 - byt mobil abonnemang nu!!

Inlägget innehåller affiliate länkar. Tidigare i veckan fick jag en kommentar angånde produktplacering/affiliates och jag kan förstå om vissa stör sig på detta. Samtidigt tycker jag att det är dumt att så många i vårt avlånga land betalar flerdubbelt för mycket för sina telefoner, betalar för höga avgifter på sina sparpengar etc. Jag blir faktiskt genuint glad när jag ser att något använt en av mina affiliate länkar därför att jag rekomenderar produkter och tjänster som jag tycker är bra och prisvärda. Jag tror att mina läsare är så pass smarta att de vill byta ett dyrt telefonabonemang till ett billigare med samma prestanda och att ni inte springer iväg och köper saker som ni inte behöver bara för att jag lägger ut en länk!   

Ett område där jag ser att många lägger alldeles för mycket pengar är mobiltelefoni. Visst kan det tyckas som en nödvändighet att ha en telefon och möjligen att även kunna använda den till annat än ringa men det är mycket stora kostnadsmässiga skillnader på hur man väljer att lösa detta  . Jag är ingen teknifientlig bakåtsträvare men ser inte hellr någon direkt anledning att byta min några år gamla iPhone mot en nyare och mycket dyrare vilket väldigt många verkar göra. 

Det är också rätt märkligt att det går så bra för de etablerade opratörerna ovan att ta ut överpris av sina egna kunder och sedan sälja samma tjänst billigare via alternativa operatörer. Om du inte hatar pengar och har någon av de stora operatörerna så tycker jag därför att det är dags att du byter. 

Till våra telefoner har vi  abonemang "LITEN" från hallon.se (affiliate) vilket kostar 99 kr i månaden för 60 samtal, fria SMS och 2 GB surf. Detta har räckt mycket bra för oss då vi kan ringa via facetime eller skype hemma samt ladda ner poddar och radio överallt där det finns wifi. Just nu erbjuder Hallon att man får de tre första månaderna för 49 kr och en extra surfpott på 50 GB (som kan sparas) om man tecknar ett nytt abonemang. 

Även vimla.se har attraktiva abonemang speciellt för den som har många telefoner i familjen (tonårsbarn?). Deras erbjudande är någon enstaka krona dyrare per månad  och bjuder inte lika mycket surf men å andra sidan så får man rabatt om man värvar flera abonenter (detta funkar med vänner, familj etc) varför det kan bli billigare om man är flera.  

Om du är riktigt sugen på att komma billigt undan finns det inget som hindrar att du med jämna mellanrum byter mellan operatörerna och tar vara på deras öppningserbjudanden då dessa operatörer kör helt utan bindingstid. Du kan också titta på alternativet kontantkort om du använder telefonen mycket lite. 

Vad har du för månadskostnad för telefoni? När bytte du senast abonemang?

Taggar (blogg): 
Snålvargen's picture
11
13
1
0
Snålvargen

Bra inlägg! Många som betalar hutlöst mycket för sina mobilabonnemang! Här vill jag slå ett slag för kontantkort då betalar du bara det du behöver, och det är inte bara för tonåringar ;) Idag är det enkelt att ladda.

Jag betalar 43 kronor och 16 öre per månad. Hur jag gör detta kan du läsa på min blogg: http://snalvargen.se/posts/veckans-snaltips-byt-fran-mobilabonnemang-til...

Kortfattat så är tricket att komma ifrån mobilabbonnemangets månadskostnad och betala bara för det du använder, min surf kostar 159kr och kan användas i 6 månader, till skillnad för de flesta månadsladdningar där surfen försvinner.

Anonymous's picture
Sofia (ej registrerad)

Jag hade tidigare telenor och betalade 299kr. Eftersom det var fri data kändes det dumt att byta, det finns ju knappt längre. Men jag insåg att så mycket data går ju faktiskt inte åt (har dessutom jobbtelefon jag kan använda). Bytte då till Vimla (90kr i mån eftersom jag blev tipsad). Surfen går att spara så kommer inte ta slut i första taget. 

Snålvargen's picture
11
13
1
0
Snålvargen

Föresten ang. affiliatelänkar så är det inget jag stör mig på och tycker det är bra du tydligt skriver att det finns i varje inlägg.

Jag använder mig också av affiliatelänkar på min blogg och jag resonerar som så att jag vill gärna tipsa om bra tjänster men inte ge bort gratisreklam till de företagen utan kan jag få lite pengar där så är det ju bra. Men det viktigaste för mig är att min blogg uppfattas som redaktionell och inte att jag lurar folk för att dra in pengar.

Vad för typ av feedback har du fått ang. länkarna?

Personligen så stör jag mig inte på affiliatelänkar, däremot stör jag mig på reklambanners och popups/lightboxes som bl.a. frågor om jag vill prenumera på mailutskick. Det finns tyvärr många bloggare som har detta idag och jag blir fruktansvärt irriterad av att gå till deras hemsidor så jag läser dem endast via RSS idag och då missar man ju ofta kommentarer, vilket är synd. Jag nämner inga bloggar men tror du vet vilka jag menar ;)

Tack för en bra blogg fri från störande reklam och annat :)

Anonymous's picture
Sigismund (ej registrerad)

Tycker det känns mer och mer som att du bygger upp inläggen kring dina sponsorer. Jag tycker dina osponsrade inlägg kring spartips och livsstil är bäst. Frivid42 var mer spännande, kanske för att du var "på väg" mot friheten då!

Snålvargen's picture
11
13
1
0
Snålvargen

Kan också tippsa om wrapp om ni kör på vimla eller hallon, då kan ni få cashbacks, just nu 100kr http://snalvargen.se/#wrapp

Snålvargen's picture
11
13
1
0
Snålvargen

Hej Sigismund,

Förstår hur du känner. Personligen upplever inte jag det här inlägget som sponsrat i den bermärkelsen, utan snarare som att Farbror Fri vill tipsa folk om att spara pengar och passar på att använda affiliatelänkar.

Men tycker din feedback är intressant och vill gärna höra om vad det är i detta inlägg som är sämre än andra spartipsinlägg som saknar affiliatelänkar. Vi som bloggare kanske behöver jobba på hur vi skriver våra inlägg.

Anonymous's picture
kilo (ej registrerad)

Jag bytte abonnemang nyligen. Jag valde bort Hallon då de använder 3 vilka jag bara har hört dåligt om deras täckning. Vimla gick bort då de inte kunde erbjuda extra datakort samt framförallt för att de använder Klarna som betalningshanterare och Klarna har jag sedan länge bojkottat pga stora problem jag haft med dem. Jag vill inte ha att göra med en mellanhand när det blir problem utan vill sköta ärendet direkt med företaget jag köpt tjänsten av.

Halebop gick bort då man inte kunde spara all surf utan bara så mycket som ingår i abonnemanget. 

Tele2 gick bort då de var för dyra på de abonnemang jag kunde tänka mig ha samt att mina erfarenheter av de sedan tidigare är ganska dåliga. Telenor gick bort pga kostnaden för de abonnemang jag ville ha, men de har jag dock haft i mitt företag i många år och inte haft några klagomål på i övrigt.

Återstod, vilket förvånade mig själv oerhört, Telia. Spara all surf, billigaste extra datakort (dock dyrare än Tele2 som har gratis, men där är abonnemanget dyrare) och hela familjen kan dela på surfpotten istället för att ha separata surfpotter vilket passade oss bra. Bra täckning.

För mig är det mer än priset som är viktigt. Jag hade t.ex. valt Vimla om det inte vore så att de använder sig av Klarna. Jag kanske hade valt Hallon om jag inte läst så mycket om deras dåliga täckning (nu kommer jag väl få mothugg från flera gissar jag). Jag kanske hade valt Tele2 om mina tidigare usla erfarenheter med deras kundtjänst och förmåga att skicka dubbla fakturor och fakturor på tjänster jag avslutat m.m.

Anonymous's picture
joaikm (ej registrerad)

Har fundera på att byta abonnemang ett tag, men har alltid landat i att jag trott att det varit en bra deal. Har ett gammalt 3Total abonnemang för 349kr/mån inkl 10GB data. Efter jag läst inlägget kollade jag vad jag egentligen gjorde av med och jämfördes detta sedan med Vimla och Hallon. Jag kom fram till att jag skulle klara mig på Vimla "60 samtal & 600 sms/mms" och 2 GB data. Detta kostar 100kr/mån vilket sparar mig 249kr/mån!! Tycker Vimla verkar bättre då jag kan spara både data, samtal och sms till nästa månad.

Anonymous's picture
Bosse (ej registrerad)

Hej Jag användet tele2 jag betalar för 20 gig data för 149 kr i månader.Ringer gör jag med
Mess, whats upp skype och andra gratis program . Mvh Bosse ps ingen bindningstid

Anonymous's picture
Malin (ej registrerad)

Jag har också ett gammalt Telenorabbonemang med fri surf som jag betalar 299 kr/månad för, förmodligen samma som Sofia hade. Jag ligger dock på en dataanvändning på ca 20-30 GB varje månad då jag använder telefonen som "modem". Säkerheten i öppna WiFi-nät tycker jag är för dålig och när jag nu har fri surf så kan jag lika gärna använda telefonen. Familjen kan streama så mycket de vill och ofta är hastigheten på uppkopplingen bättre än i de fria nätet. Innan vi fick fiber till huset användes telefonen som hotspot hemma också.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar