Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Har du Telia, Tele2, Telenor eller 3 - byt nu!!

Inlägget innehåller affiliate länkar. Jag blir faktiskt genuint glad när jag ser att något använt en av mina affiliate länkar därför att jag rekomenderar produkter och tjänster som jag tycker är bra och prisvärda. Jag tror att mina läsare är så pass smarta att de vill byta ett dyrt telefonabonemang till ett billigare med samma prestanda och att ni inte springer iväg och köper saker som ni inte behöver bara för att jag lägger ut en länk!   

När det gäller abonemang och försäkringar etc så har jag för vana att kolla över dessa en gång per år. Det innebär också lite arbete att byta så jag har satt en gräns att det nya abonemenget eller försäkringen skall vara likvärding och spara minst 10% jämfört med det nuvarande jag har för att det ska vara värt det lilla besväret. 

Ett område där jag är övertygad om att det går att spara pengar för väldigt många är mobilabonemang varför jag med jämna mellanrum tipsar om lågprisoperatörerna här på bloggen. Detta är den bästa sortens besparing då det ofta är samma service till en lägre kostnad.  

Till våra telefoner har vi  abonemang "LITEN" från hallon.se (affiliate) vilket kostar 99 kr i månaden för 60 samtal, fria SMS och 2 GB surf. Detta har räckt mycket bra för oss då vi kan ringa via facetime eller skype hemma samt ladda ner poddar och radio överallt där det finns wifi. Just nu erbjuder Hallon att man får de tre första månaderna för 49 kr och en extra surfpott på 50 GB (som kan sparas) om man tecknar ett nytt abonemang. (Hallon använder sig av mobiloperatören 3's nät.) 

Även vimla.se (affiliate) har attraktiva abonemang speciellt för den som har många telefoner i familjen (tonårsbarn?). Deras erbjudande är någon enstaka krona dyrare per månad  och bjuder inte lika mycket surf men å andra sidan så får man rabatt om man värvar flera abonenter (detta funkar med vänner, familj etc) varför det kan bli billigare om man är flera. (Vimla använder sig av Telenor´s nät)  

Ett ytterligare alternativ som har lite högre priser än dem ovan men ändå är konkurrenskraftigt jämfört med de stora operatörerna är halebop.se (affiliate). Fördelen med Halebop är dock att de använder sig av Telias mobilnät som på vissa håll i landet har betydligt bättre täckning än de andra två. Detta är förstås också viktigt för varför ha en mobiltelefon om man inte kan ringa där man bor. 

Om du är riktigt sugen på att komma billigt undan finns det inget som hindrar att du med jämna mellanrum byter mellan operatörerna och tar vara på deras öppningserbjudanden då dessa operatörer kör helt utan bindingstid. Du kan också titta på alternativet kontantkort om du använder telefonen mycket lite. 

Vad har du för månadskostnad för telefoni? När bytte du senast abonemang?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Knas (ej registrerad)

Tips. Se även https://webbutik.comviq.se/fastpris-mini.html

95 kr / mån för 200 min samtal, fria SMS, 1 GB data.

Har själv Hallon så jag behöver den där sista extra 1 GB data, annars skulle jag byta till Comviqs Fastpris Mini.

Anonymous's picture
P. (ej registrerad)

Jag har Vimla. Efter att ha värvat två stycken kostar det 80 kronor i månaden. Hade Comviq kontant mini innan, men tröttnade på att behöva fylla på varje månad så bytte när Vimla hade kampanj hos Cashbackshopping och jag fick 300 kr betalt för det. 

KronanTillMiljonen's picture
20
49
3
0
KronanTillMiljonen

Jag kör med Hallon och betalar 99 kr per månad. Körde tidigare med Halebop och funderar på att byta tillbaka nu när jag fått så pass dålig täckning 

Anonymous's picture
AD (ej registrerad)

Det kan vara bra att kolla prislistan för utlandssamtal innan man väljer mobilabonnemang. Till exempel kostar samtal från Sverige till Norge (mobil) 1,85 per minut med hallon.se och 0,75 per minut med Comviq. 

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1408
64
0
Fantastiska Far...

Hej allihop och tack för era kommentarer,

Generellt är min poäng att man bör byta till en lågprisoperatör, vilken av dem man väljer blir sedan ett något mindre viktigt val.  För egen del har jag aldrig hittat ett tillräckligt bra erbjudande från vare sig Comviq eller Halebop men vad gäller Halebop så verkar de ha ett väldigt bra nät via telia varför de platsar på listan ovan.  Vad gäller utlandsamtal så undrar jag varför man skulle vara tvungen att ringa dessa på annat sätt än via facetime eller skype och därmed kunna använda wifi hemma för samtalen? Antar att exemplet ovan med Norge är av personliga erfarenheter..tillexempel en familjemedlem som bor i Norge och som man ringer ofta...om det är fallet är det ju ett super tips att kolla specifikt på detta! 

 

Anonymous's picture
Frck (ej registrerad)

Telenor, 599:-/mån. Fria samtal, meddelanden, data, support dygnet runt. Bättre täckning än Telia, om man tittar på möjligheten till att använda internet utan problem.

Anonymous's picture
anonym (ej registrerad)

Har vimla. Betalar 60 kr/månad efter att har värvat familj och bekanta. Du borde kunna ringa gratis om du värvar via bloggen på nolltid....

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar