Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1453
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Hej jag är Fantastiska Farbror Fri och jag gick i pension vid 39!

Välkommen till min nya blogg, jag heter Fantastiska Farbror Fri. Förutom att jag är en superhjälte med gigantiska vältrimmade sparsamhetsmuskler så är jag familjefar med en fantastisk fru och tre underbara barn. Våra sparsamhetsmuskler ledde fram till att jag nyligen gjorde mig fri från anställningens bojor och gick i pension några månader före min 40-års dag.

Den här bloggen kommer handla om hur jag tog mig hit och även mitt liv i frihet och vad jag fyller det med. De närmaste veckorna här på bloggen kommer jag ägna åt att beskriva min filosofi när det gäller ekonomi och frihet och varför jag tror att detta är en väg framåt inte bara för mig utan för många av er andra och för samhället i stort. Både rent filosofiskt där min utgångspunkt är effektivitet, men också hur du kan tänka annorlunda inom varje kostnadskategori och troligen spara 50% eller mer jämfört med medelsvensson. 

Nedan ett antal besparingsområden som jag kommer gå igenom, vissa är länkar till inlägg och övriga kommer inom kort:

 • Boende - Tänk lägre och i flera perspektiv för att verkligen minska kostnaderna! 
 • Transport/Bil - Jättekostnad eller kaffepengar?
 • TV/Telefon/Internet
 • Prylar
 • Kläder
 • Resor - upplev världen utan att spränga banken!
 • Mat
 • Barn
 • Försäkringar
 • Investeringar
 • Med mera

Detta är några av mina idéer om var vi ska börja med men berätta gärna vad du skulle vilja läsa mer om så ska jag försöka tillgodose detta! 

Taggar (blogg): 
Ekonomiblogg's picture
389
607
81
0
Ekonomiblogg


Hej Fantastiska Farbror Fri och välkommen.

zlaskarn's picture
239
359
24
1
zlaskarn

Intressant att följa någon som faktiskt har tagit sig hela vägen dit, eftersom typ alla andra "bara" är på väg än så länge. Framför allt intressant ska det bli att se vad du gör med all tid du har nu.

trader3000's picture
215
216
64
0
trader3000

Ser fram emot bra spartips!

Anonymous's picture
http://hanneles... (ej registrerad)

(bloggen visas inte i de vanliga blogglistorna, hamnar längst ner)

lordmetroid's picture
21
51
8
0
lordmetroid

#5 Precis, det jag tycker är väldigt frustrerande är att det inte finns något bra sätt att se de mindre populära bloggarna.

Borde finnas ett index över alla bloggar på tradevenue där deras senaste artikel med titel och datum är listad. Sorterat efter populäritet och/eller publicerat datum.

Ser i alla fall fram emot att följa denna blog.

Cykelpeter1's picture
9
34
2
0
Cykelpeter1

Kul och se att du börjar blogga på Trade Venue, har följt dig ett tag på Twitter & via din "gamla blogg". Ser fram emot fortsatt intressant läsning!

Fantastiska Farbror Fri's picture
308
1454
64
0
Fantastiska Far...

Tackar allihopa och kul att ni har hittat hit. Ska försöka föra vidare all feedback jag får på tradevenues funtionalitet till teamet bakom så att de kan fortsätta at jobba och göra siten bättre...vi har ju ett gemensamt intresse för att den funkar så bra som möjligt. 

Anonymous's picture
Tina (ej registrerad)

Åh, vad synd att det inte finns någon rss-feed (inte så det funkar med rss feed reader för chrome iaf) på den här sidan. Hade gärna fortsatt följa dig! Men måste man klicka in manuellt så blir det liksom inte av :-(

Anonymous's picture
AJ (ej registrerad)

På tal om rss så är något fel med namnet på rss-flödet
Behövde döpa om den till "Fantastiska Farbror Fri" från unknown

TradeVenue-bloggen's picture
69
55
17
0
TradeVenue-bloggen

lordmetroid: #5 Precis, det jag tycker är väldigt frustrerande är att det inte finns något bra sätt att se de mindre populära bloggarna.Borde finnas ett index över alla bloggar på tradevenue där deras senaste artikel med titel och datum är listad. Sorterat efter populäritet och/eller publicerat datum.Ser i alla fall fram emot att följa denna blog.

Detta är något vi definitivt kommer att ta tag i och redan har börjat jobba med. Det är dock en lite större förändring som kommer ta ett tag att fixa. Men det kommer! Vi var inte riktigt beredda på att sajten skulle få så mycket besökare så fort (besöksrekord igår för övrigt!), och framför allt inte att vanliga användare skulle starta sina egna bloggar. Fantastiskt kul att det är så dock, och vi ska göra allt vi kan för att möta efterfrågan.

Ang. RSS-flödet. Vi trodde det funkade som det skulle. Vår utvecklare kommer att ta en titt på detta under morgondagen.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)
Apr (9)

Taggar