Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1335
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ibland går FFF på stan som en vanlig konsument!

Då och då åker jag till stan för att jag har något ärende och lägger då samman flera andra små ärenden och kanske passar på att besöka butiker som inte finns i vår lilla ort (som tillexempel Lidl). Det blir då otroligt tydligt för mig hur långt ifrån den vanliga konsumtionen jag står. Jag blir chockad när jag ser det gigantiska IKEA varuhuset och de stora köpladorna runt omkring. 

 

 

Samtidigt går jag runt och köper saker som vi behöver till hus och hem och gör av med så mycket pengar att jag nästan skäms, det är mat, cykellampor, elsladdar, tätning till avlopp med mera. Jag kostar till och med på mig (hör och häpna) att äta en hamburgare på stan och dessutom en kaffe med wienerbröd på ett trevligt gammalt Kafé…jag har inte många konsumtions svagheter längre men när jag ser ett Kafé eller restaurang som ser ut som om det inte har förändrats på 50 år så blir jag alltid sugen på att gå in…så lite slöseri. När allt är summerat har jag gjort av med 1 100 kr och jag är helt slut…

 

En rolig sak händer också på mitt besök på kafé nämligen att två äldre damer sitter och diskuterar vid bordet bredvid mitt. Det börjar med att den ena damen säger till den andra att hon i stort sett inte handlar något annat än mat längre. Den andra damen säger ”oj det låter klokt”. Men det är sedan det blir riktigt roligt för sedan fortsätter dam nummer ett att berätta om allt hon har köpt under de senaste månaderna (och det är mycket) och för varje grej är det ”men det var ju en riktigt fin grej” eller ”den gamla var ju så stor”. Efter en lång utläggning om allt som köpts börjar de båda prata om alla grejer de ärvt från gamla släktingar och hur de nu försöker ”bli av med” dessa grejer genom att bjuda ut dem till barnen…med blandad framgång. 

 

Frågan är om vi ens förstår hur marinerade vi är in konsumismen? Det känns lite som om vi numera är konsumenter i första hand följt av våra andra roller som föräldrar, barn, medborgare, medmänniskor etc.

 

Hur ser du på detta? Har du haft några liknande erfarenheter som det som jag beskriver ovan?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar