Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Jag har inte tid att ta en promenad för jag ska träna idag...

Något som frustrerar mig fantastiskt mycket är i hur stor utsträckning vi kostar på oss massiv ineffektivitet. Ett sådant område är träning. Vi har alla hört att vi borde träna tre gånger i veckan (vilket väldligt få gör) och det finns många som slåss om de pengar som finns att tjäna på detta. 

Gå in i vilken sportaffär som helst och det framgår tydligt att du efter att ha köpt ett gymkort också måste köpa olika typer av tighta och färgglada kläder...special skor för varje aktivitet och kanske även lite hemträningsgrejer för att runda av det hela. 

I ett avsnitt av podden På riktigt så gästade Lovisa Sandström (mer känd som Lofsan) och pratade om träning. Hon är träningsprofil och borde utifån sina affärsintressen propagera för att alla behöver gå på gym och skaffa sig en PT men istället hade hon en mycket sund inställning till träning som gick ut på att det hela handlar om att skaffa sig nya rutiner och att röra på sig mera oavsätt i vilken form.

(Så här vackert är det inte på gymet)

Det finns tydligen studier som visar att många som börjar gå på gym rör på sig MINDRE än tidigare då de för att hinna med den nya träningen hoppar över den vardagsmotion som de tidigare fick. Ironiskt nog kan det därför innebära att man rör på sig mindre efter att man "börjat träna" då träning på gym vanligen innebär transporttid, omklädning, dusch etc medan en enkel promenad inte kräver ombyte eller någon transport.  Självklart blir man ingen atlet av promenera men om du rör på dig för lite så får du 100% utbyte av varje tillgänglig minut då du inte behöver någon specialutrustning och promenerandet börjar direkt vid första steget utanför dörren...eller faktiskt egentligen redan innanför dörren. 

Promenaden är lite speciell då den inte kräver något i form av utrusting men ganska närliggande är cykel, spark, bära ved, skotta snö och andra aktiviteter som kräver enkel utrusting och som kan utövas hemma eller med start i hemmet. Löpning är också en sådan aktivitete även om den kan kräva speciella skor och en dusch efteråt. Gemensamt för dessa är också att de förenar nytta med nöje. Det finns inget som hindrar att du går en promenad och handlar lite mat på vägen, veden du hugger kan du ju med fördel också elda i din öppna spis och cykelturen kanske du tar till jobbet eller barnens skola. Detta till skillnad från gymet som är en separat aktivitet som kostar pengar och som blir en ytterligare aktivietet på toppen av ett kanske redan rätt fullsmetat liv. 

Sammanfattningsvis så finns det ingen ursäkt att inte röra på sig och träning för hälsa och välmående kostar inte pengar. Istället sparar det pengar och miljö då du använder bilen mindre och till på köpet mår du bättre! 

 

 

Taggar (blogg): 
Sparo's picture
35
48
3
0
Sparo

Med risk för att framstå som extremt gammal fick rubriken mig att tänka på denna: https://www.youtube.com/watch?v=zX6goDkFayc

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

Bra inlägg.
Snälla, stava "oavsett" med e och inte ä...

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

Hej och tack för era kommentarer, 

Sparo - gamal du...du ser inte ut att va ett år över 60:-). Kul klipp föresten det har inte hänt så mycket sedan 60-talet ändå. Får mig att tänka på en vän till mina föräldrar som var snickare och som jobbade på ett hus när en sommargäst sprang förbi på vägen...på sin joggingtur...snickaren vände sig om och ropade "skaffa dig ett riktigt jobb i stället så behöver du inte hålla på sådär när du är ledig"...:-) 

Anonymous - Tack...och tack...min stavning är vanligtvis usel så jag ska försöka men kan inte lova något.

Anonymous's picture
Oscarwww (ej registrerad)

Kul att du börjat blogga mer frekvent nu. Blev orolig ett tag att du skulle lägga ner bloggen.

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

Hej Oscarwww och  tack för din kommentar,

Inte en chans att jag lägger ner...gillar för mycket att skriva..däremot kan det bli långa uppehåll ibland..för när vi är lediga med tre barn så är det inte mycket tid att sitta framför datorn:-)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar