Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1456
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lästips för dig som vill bli ekonomiskt fri!

Inlägget innehåller marknadsföringslänkar (affiliate) 

Det finns jättemycket att läsa på det här ämnet men om jag ska begränsa mig till några få tips samlade i ett kort inlägg. Böckerna som nämns nedan går i vissa fall att hitta på bibliotek om du väljer att köpa dom så gör det gärna med hjälp av mina länkar så får jag en liten provision för detta. 

(Vi har rensat hårt i bokhyllorna de senaste åren, men dessa tre böcker står ohotat kvar medan Joel Bladh´s bok är bortskänkt till någon som behövde den bättre)

  • Job Free - (affiliate) en bok som beskriver fyra generiska vägar att lämna ekorrhjulet, två för entreprenören (start-up eller livsstilsföretagande) och för den anställde "un-jobbing" (ungefär självvalt deltidsarbete) eller extreme savings (vad vi har gjort). En bra introduktion för dig som känner att man vill vara mer fri men är osäker på vilket väg som passar just dig!
  • Early Retirement Extreme - Detta är den internationella bibeln för alla som vill bli fria genom "extrem sparande" vilket i realiteten innebär att leva enkelt och jobba hårt under några få år för att sedan leva på det sparade kapitalet. Detta är en filosofisk bok skriven av en fysiker. Den är väldigt tidlös men inte dirket lättläst. Denna går tyvärr inte att beställa i Sverige men finns på några bibliotek och går även att få via Amazon.com
  • Miljonär innan 30 och pensionär innan 40 - (affiliate) har jag tidigare recenserat här på bloggen och kallade den då något i stil med mjukis varianten av Early Retirement Extreme. Lite mindre filosofisk och extrem, något mer instruerande.

 

Dessa är mina tre absoluta favoriter på ämnet ekonomiskt frihet/tidig pension men det finns väldigt många fler och det kan vara värt att söka vidare och se vilka tips man får när man tittar på dessa hos de olika bokhandlarna.

 

Glöm dock inte att mycket kan finnas hos ditt bibliotek också så köp inte i onödan. Ha en fortsatt trevlig dag!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (38)
Apr (10)

Taggar