Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lästips - Prylbanta..

För dig som är ny på bloggen rekommenderar jag att du börjar här! 

Inlägget innehåller reklamlänkar.

För en dryg vecka sedan fick jag en bok i brevlådan. Det var boken "Prylbanta - färre saker, större frihet" (affiliate) skriven av Elisabeth Byström och Johan Ernfors mer kända som minmalisterna via sin blogg med samma namn 

Det här är en bok som går på djupet med hur prylarna påverkar oss både fysiskt, psykiskt och ekonomiskt. Varför vi så gärna köper saker vi egentligen inte behöver och varför det är så svårt att göra sig av med saker? Vad är den verkliga kostnaden av prylarna om man väger in tid, utrymme de tar i vårt hem?

Det är en väldigt praktisk bok som berättar exakt hur du ska gå tillväga för att rensa, var du kan börja, vad som är lättast och vad som är svårast.

Vi har redan kommit en bit på väg med rensandet även om vi inte är lika avancerade som minimalisterna så har vi valt bort och förenklat vårt liv väldigt mycket de senaste åren. För mig är mimimalism så mycket mer än bara prylar vilket också framgår av boken men den börjar i prylarna för att det är det mest påtagliga och därför enklaste (eller minst svåra) att ta sig ann. Kan verkligen rekomendera den här boken för någon som har det minsta intresse för att förekla sitt liv och leva ett bättre och friare liv med färre prylar. 

Boken är relativt ny och finns därför möjligen inte på ditt bibiliotek men den går kanske att beställa så lägg gärna in ett inköpsförslag! Om du inte vill vänta med att börja rensa så finns den  också att köpa via bokus där alla ordrar över 99 kr är fraktfria. (affiliate).

Om du väljer att köpa boken så kom ihåg att efter det att den är läst så är även den en pryl som kan skickas vidare till någon som behöver den bättre!

Anonymous's picture
Alexande (ej registrerad)

Hör av dig om du vill bli av med boken ;) 

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1408
64
0
Fantastiska Far...

Hej Alexander och tack för din kommentar, 

Först ska frun läsa den men sen blir det nog donation på något vis...testar med biblioteket först men om de inte vill ta emot den så är du först på listan:-)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar