Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1335
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lästips - Ta vägen!

På senare tid har jag i stort sett lagt fackböckerna åt sidan för att läsa mer skönlitteratur. Detta är inte för att mitt intresse för ekonomi och vetenskap har minskat men jag inser att vi alla drivs av så mycket mer än rent logiska ställningstaganden och böcker kan vara ett sätt att komma in i andra människors realiteter och förstå saker bättre. Dem som tog andra beslut i livet eller råkade ut för andra saker. 

Nyligen läste jag en bok av Peter Stamm en författare från Schweiz som inte tidigare var känd för mig men som tydligen är ganska etablerad.   

Premissen för boken är att huvudpersonen en man med fru och två barn och famljen är hemkommen från en semester. Efter det att barnen har gått och lagt sig så sitter de båda föräldrarna i trädgården och dricker ett glas vin när ett av barnen vaknar och frun går in för att kolla om allt är OK. Mannen är på väg in men ställer istället ner det urdruckna glaset och ger sig av från familjen. Utan plan, utan kontanter, utan tanke på något egentligen. Det börjar som en rymning i närområdet, sen blir det en vandring i alperna och senare ett liv som kringflackande mångsysslare i Europa.

Det är en väldigt intressant bok om vad som händer när någon gör något totalt oväntat, hur allt förändras men ändå på något konstigt sätt allt är som vanligt. Väldigt läsvärd och tankeväckande!

Boken finns troligen på de flesta bibliotek och går även att lämna som inköpsförslag. Om du ändå skulle vilja köpa boken så använd min affiliate länk så får jag en liten provision på ditt köp vilket hjälper mig att finansiera bloggen och andra projekt för att öka den ekonomiska folkbildningen.   

Har du läst den här boken? Vad tyckte du? Har du andra tips på saker i samma anda som jag borde läsa?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
srednq (ej registrerad)

låter lite som "arto paasailinna - på spaning efter farfar".

http://www.adlibris.com/se/bok/pa-spaning-efter-farfar-9789173376808

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

"I samma anda som jag borde läsa?" Hur tänker du nu farbror Fri, du ska väl inte ta det där med friheten ett steglängre? :-)Jag har inga läsförslag att ge, men jag tänker på klassikern...Mannen som gick till kiosken för att köpa tidningen för att aldrig mer återvända hem till familjen.Det var ett stående skämt hemma i min familj när jag var liten. Vilket fick mig att tro att min pappa skulle gå upp i rök tillsammans med ett paket cigg och expressen framför kiosken på våran gata. Idag finns det knappast några kiosker och inga pappor går ut och köper tidningen längre. Mea   

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hej och tack för era kommentarer, 

Srednq - tack för tipset! 

Anonymous - nej jag tänker inte ta steget ut i den typ av frihet:-) Däremot tycker jag att det är intressant att läsa om hur det skulle kunna se ut om man agerade på den där 1 sekunder långa tanken som jag tror att alla har om att "bara skita i alltihop". Jag är för snål för att köpa tidningen och definitivt cigg..så om jag skulle få för mig att dra så får jag nog säga att jag ska gå till bibblan:-)  

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar