Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1332
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lendify - återigen fullinvesterad!

Jag har ett samarbete med Lendify, jag investerar dock egna riktiga pengar hos dem och är helt oberoende i relation till den feedback som jag ger gällande tjänsten

Förra veckan skrev jag om mina erfarenheter efter första månads-återbetalningen från låntagarna via Lendify. Personligen tycker jag att jag lär mig mycket av att göra denna typ av experiment "på riktigt" då det för min del så funkar det ganska dåligt att sitta vid sidlinjen och läsa om hur en tjänst fungerar och mycket bättre när jag faktist får prova själv. Att se att 4 av 6 betalare kom i tid, att en låntagare betalade tillbaka hela sitt lån i förtid och att den sista låntagaren var försenad gjorde att jag satte mig in bättre i hur tjänsten fungerar. Lite på samma vis som när jag började investera i aktier på 90-talet och lärde mig både av framgångar och misstag. 

Det återbetalda lånet, amorteringarna  och räntan på de kvarvarande lånen är nu återinvesterade och efter detta så består portföljen av 7 lån med en genomsnittlig ränta på 5,7% och en genomsnittlig löptid på knappt 3 år.

Vår investering via Lendify motsvarar knappt 5% av vårt placeringsbara kapital och det är ingen riskfri investering. Risken är dock inte korrelerad med börsen och konstruktionen med annuitetslån gör att man får ett kassaflöde varje månad som man kan välja att behålla i kontanter eller investera i nya lån vilket är en tilltalande konstruktion. 

Om du är intresserad av Lendify så gå in och starta ett konto idag. Du kan börja med så lite som några hudralappar om du bara vill testa och du kan logga in och skapa konto med hjälp av BankID på några minuter.  

Vad har du för erfarenheter av Lendify eller andra liknande tjänster? 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (216)
Nov (3)

Taggar