Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lendify - efter 16 månader hur går det egentligen?

Ny på bloggen? Börja läsa här! 

Inlägget nedan innehåller information om Lendify, ett bolag som jag har  ett marknadsföringssamarbete med.

Idag blir det en kort uppdatering om hur våra lån hos Lendify har utvecklats. Vi har för närvarande cirka 50 lån i ett autoinvestkonto med ett värde på drygt 51 000 varav 50 000 är vår ursprungliga investering och drygt 1000 kr är erhållen ränta. Vi har även ett manuellt konto som vi haft mycket längre och där har vi ursprungligen satt in 99 000 och värdet är nu 104 000. På det stora hela så betalar låntagarna i tid men vi har cirka 150 kr i ränta och amortering som är försenat mer än en månad. I ett tidigare inlägg berättade jag vad som händer när en låntagare inte betalar

När vi började investera hos Lendify så gjorde vi det i ett manuellt konto då vi såg det som ett experiment och jag känner att man lär sig och förstår en platform bättre när man jobbar med den snarare än att man teoretiskt läser på hur det fungarer. Skulle dock rekomendera att de flesta väljer autoinvest då man i det fallet inte behöver logga in och hitta nya lån utan detta sköts automatiskt. Man får också en automatisk riskspridning. För närvarande funderar jag på att överföra ytterligare lite pengar och i så fall blir det troligen till autoinvest kontot. 

 

 

Ovan ser ni fördelningen mellan olika riskklasser och löptider. I vårt autoinvestkonto är den genomsnittliga löptiden cirka 100 månader (8 år) och på det manuella kontot är det cirka 50 månader. Här har vi även testat att köpa lån på andrahandsmarkanden vilket är en möjlighet som jag verkligen uppskattar då det ger ett högre utbud av lån. Läs mer om det i detta inlägg

I detta sammahang vill jag passa på att påpeka att en investering hos Lendify är förknippad med risk så som alla investeringar och att detta bara är en del (ca 6%) av vår totala portfölj som består av i huvudsak aktier men också kontanter på vanligt sparkonto. 

Har du testat Lendify ännu? 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Kalle56 (ej registrerad)

Tycker du ska be Lendify om mail adressen till alla kunder du lånar ut pengar till och erbjuda dom en kostnadsfri konsultation, för att dom ska kunna ta sig ur sin desperata situation!

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

Menar du på fullt allvar att alla människor som lånar pengar är i en desperat situation?

Anonymous's picture
Klickmonstret u... (ej registrerad)

Information om Lendify? Det här är ju bara förklädd marknadsföring. Nej, du är inte oberoende. Du får betalt. Nog rutet. ;-)

MVH/Klickmonstret under sängen

 

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

Klickmonstret under sängen, FFF har väl aldrig påstått att det inte skulle vara ett samarbete (= han får betalt för det)? Det står ju t.o.m längst upp på inlägget.. Att blogga tar tid, det må vara hur roligt som helst, men att skriva välformulerade och informativa inlägg tar tid. Genom samarbeten har bloggare chans att tjäna en del pengar på det dom gör, är det fel? Tycker inte åtminstone jag... Bra att bloggare tydligt måste framföra att det är frågan om samarbeten eller reklam i sina inlägg, så att vi alla läsare förstår att det är ett inlägg någon betalar för, men utöver det tycker jag nog även bloggare har rätt att tjäna en slant på det jobb de gör. :)

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1407
64
0
Fantastiska Far...

Hej och tack för era kommentarer, 

Kalle56 - det ska jag framföra:-) Visst skulle det vara bättre om färre var skuldsatta men nu finns det möjligheter att låna och då tycker jag att det är bra att Lendify och andra aktörer utmanar storbankerna så att de inte kan skinna kunderna för mycket. 

Anonymous - det tror jag inte Kalle menar men däremot kan jag hålla med om att många som har skulder skulle må bra av att minska dessa. 

Klickmonstret - jag har nu förtydligat ytterligare och skrivit "marknadsföringssamarbete" ovan. Rent generellt tycker jag dock att detta inlägg innehåller information då det berättar om hur våra investeringar har gått och inte är ett marknadsföringsmaterial från Lendify. 

Anonymous - som du säger,  att få lite betalt för att göra det man gillar är ju inte så dumt och jag uppfattar att de flesta som läser bloggen är helt OK med det. 

Anonymous's picture
Ano (ej registrerad)

Varför Lendify istället för tex Savelend som känns som en seriösare konkurrent?

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1407
64
0
Fantastiska Far...

Hej Ano och tack för din kommentar, 

Anledningen till att jag valde Lendify från början var att jag såg att de fick in nya pengar från vad jag uppfattar som seriösa större investerare vilka jag utgår ifrån har gått igenom själva bolaget Lendify ordentligt innan de går in med flera hundra miljoner. Jag fick också stort förtroende för personerna i ledniningen efter att ha varit på ett antal presentationer.  

Efter mitt första test som var med hälften så mycket pengar som idag så gillade jag plattformen och det visar sig också att mycket av det som jag från början tyckte saknades har lagt till i vad jag uppfattar som snabb takt med tanke på alla krav som finns inom den finansiella sektorn (se bara på hur långsamt storbankerna utvecklas på detta område).  

Så kort anledningen till mitt första val var att jag uppfattar bolaget i sig som stabilet och det som fått mig att fortsätta är plattformen som från början var bra och sedan utvecklats snabbt. 

Anonymous's picture
Gitarristen (ej registrerad)

Hej,

Jag funderar på att lägga en mindre del av kapitalet hos aktörer som Lendify och Brocc. Dock är jag ganska skeptiskt... Man önskar ju att alla lånen vore oberoende av varandra. Men vad händer när det blir sämre tider och många tvingas lämna sina jobb och har svårt att hitta nya, osv... Jag är rädd att plötsligt så drabbas man som långivare ganska hårt.

Vad tror Du?

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1407
64
0
Fantastiska Far...

Hej Gitarristen och takc för din kommentar, 

Vet inte riktigt vad du menar "oberoende av varandra" det är ju lånen i sig då det finns en specifik individ bakom varje lån. Däremot är ju allt i ekonomin sammankopplat och om ekonomin blir signifikant svagare så kommer det påverka även vissa låntagares förmåga att betala. I tidigare nedgångar har utlåning till privatpersoner inte drabbats av speciellt stora kreditförluster men det betyder inte att det aldrig kan hända dvs. denna investering är förknippad med en viss risk. För egen del har jag bedömt att denna risk är något lägre än vad vi upplever på börsen men framförallt att den är av en annan typ och inte dirket samkorrelerar vilket gör att vi genom att diviersifiera in i även detta tillgångsslag sänker vår totala risk. 

Anonymous's picture
oceanicfinance (ej registrerad)

Behöver du ett lån för att betala dina räkningar? behöver du ett lån för att starta verksamhet? Vi erbjuder alla typer av lån om du är intresserad av att få ett lån till en billigare ränta på 3% av något slag. E-post: Oceanicfinance113@gmail.com hemsida: https://oceanicfinancialhome.wordpress.com

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (23)

Taggar