Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1335
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lendify - följ med på mitt experiment!

Detta inlägg görs i samarbete med Lendify, jag investerar dock egna riktiga pengar hos dem och är helt oberoende i relation till den feedback som jag ger gällande tjänsten. 

Har under en lång tid varit intresserad av peer-to-peer lending men har inte kommit till skott. Lockelsen är två delad, för det första är det ett sätt att få lite avkastning på pengar som inte för tillfället är investerade på annat håll. Det lockar mig också att nya bolag kommer upp som utmanar storbankernas dominans. Därför har jag tänkt att dra igång ett litet Lendify-experiment. För den som inte vet vad peer-to-peer lending eller lendify är finns här nedan en liten film. 

 

Det finns också en informationsfilm kring hur man som ny investerare gör en portfölj. 

Detta experiment kommer gå till som följer. Jag investerar inledningsvis knappt 5% av vårt kapital (kommer synas i portföljen) med varierande löptider hos Lendify. Månadsvis kommer jag följa upp här på bloggen hur detta utvecklas. Vad jag tycker om platformen och om jag får någon avkastning med mera. Min intention är att dessa pengar ska delas upp i 5 lika stora delar med olika löptid lite beroende på vilka lån som är tillgängliga (tillexempel 1, 3 och 5 år) och kommer även att variera riskklass (A-E).  

Avkastningen via Lendify  kan sägas vara oberoende av utvecklingen på börsen men detta är inte en riskfri investering därför kommer jag investera knappt 5% av portföljen (lika mycke som jag skulle investera i ett nytt bolag i aktieportföljen) och så skulle jag rekomendera andra som tittar på detta att också tänka. Det finns både kreditrisk i de specifika lånen och dessutom förutsätter det att Lendify som bolag inte ägnar sig åt kreativ bokföring (likt branchkollegan Trustbuddy som gick under häromåret). Kreditrisken är vad den är och vad gäller bokföringsaspekten så bedömmer jag att den risken minskade i och med att bolaget nyligen tog in mer pengar från en grupp etablerade investerare som rimligtvis kollat på detta mycket noga innan de valde att gå in med pengar. 

Häng gärna med och kolla mitt experiment och besök lendify.se för mer information kring om detta kan passa även dig. 

Har du någon erfarenhet av lendify eller peer-to-peer lending, positiv eller negativ? Kommentera gärna! 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Kalorifri (ej registrerad)

Jag var en av dem som lånade ut via trustbuddy. Det gick sådär ;)

Sparo's picture
34
47
3
0
Sparo

Spännande! Jag är otroligt skeptisk till idén, men ska bli kul att följa på avstånd.

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hej Kalorifri och Sparo och tack för era kommentarer. 

Kalorifri - det förstår jag...bränt barn skyr elden:-)

Sparo - det man är skeptiskt emot är härligt att följa som publik...välkommen att se succén/fiaskot på första parkett:-) 

Anonymous's picture
M203 (ej registrerad)

Jag provar lendify, savelend samt lite utländska såsom mintos, property partner, Moneything etc.
Får se hur det slutar.

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hej M203 och tack för din kommentar. Lycka till med dina experiment i ptp världen:-) 

Anonymous's picture
oliver block (ej registrerad)

 

Behöver du ett lån Vi är legitima och garanterar lån långivare. Vi är ett företag med ekonomiskt stöd. Vi lånar medel ut till personer i behov av ekonomiskt stöd, som har en dålig kredit eller i behov av pengar för att betala räkningar, att investera i affärer. Jag vill använda detta medium för att informera er om att vi gör pålitliga mottagaren hjälp som vi ska vara glada att kunna erbjuda dig ett lån Kontakta oss via e-post: oliverblockloanfirm@gmail.com

Utförda tjänster inkluderar

* Skuldkonsolidering 
* Business lån
* personliga lån.
* Billån
* Rent och bostadslån

Skriv tillbaka om intresserade med vår ränta på 3% per år. Kontakta oss via e-post: oliverblockloanfirm@gmail.com

Observera: Alla intresserade individ måste skicka ett meddelande till vår e-post för snabbt svar och detaljer för att få ett lån.

Med vänliga hälsningar.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar