Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1335
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lendify - har du öppnat ditt konto ännu?

Detta inlägg är ett marknadsföringssamarbete med Lendify. Vi gör ett experiment där vi investerar egna riktiga pengar hos dem (75 000 kr) och jag förbinder mig att beskriva detta i minst ett inlägg i månaden. Utöver detta så har jag ingen skyldighet emot Lendify och kan skriva både positiv och negativ feedback utan att det påverkar vårt kontrakt. Om du är intresserad av Lendify så gå in och starta ett konto idag. Du kan börja med så lite som några hudralappar om du bara vill testa och du kan logga in och skapa konto med hjälp av BankID på några minuter.  

Mitt Lendify experiment är nu inne på sin 6:e månad, tiden går fort när man var roligt. Som jag sa när jag började detta så inser jag att det finns risker relaterat till denna typ av utlåning både i relation till den enskilda långivaren men också då detta ännu är oprövat i Sverige. Det är också därför jag gillar detta då jag ser ett behov av att utmana storbankerna som är lite för bekväma och inte tillräckligt intresserade av att ge sina kunder den bästa servicen till det bästa priset. 

Det som jag är mest nöjd med när det gäller Lendify är att jag kan få tillgång till ett tillgångslag som tidigare varit omöjligt för privatsparare att komma åt nämligen lån till andra privatpersoner. Jag är också nöjd med kundservicen där jag varje gång fått snabbt svar på olika frågor. Som ni ser ovan är det också väldigt lätt att få överblick över lånens fördelning, avkastning från start och i årstakt samt kommande betalningar. Den största utmaningen just nu är att det oftast är begränsat med lån tillgängliga att investera i vilket för närvarande hindrar mig att sätta in mer pengar vilket jag annars skulle överväga men just nu väntar med. 

Har du någon erfarenhet av Lendify eller andra market place lending plattformar? Vad tycker du? Om inte vad är det som hindrat dig hittils? 

Om du är intresserad av Lendify så gå in och starta ett konto idag. Du kan börja med så lite som några hudralappar om du bara vill testa och du kan logga in och skapa konto med hjälp av BankID på några minuter.  (Affiliate länk)

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
KH (ej registrerad)

Jag har kört Savelend i drygt ett år och fick 14% avkastning 2016. Hur ser du på Lendify kontra Savelend?

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hej KH och tack för din kommentar, 

Anledningen till att jag valt Lendify bland konkurrenterna är vad jag uppfattar som hög kvalitet på kreditkontroll, kompetenta medarbetare i teamet och att de fått in namnkunniga investerare som gått in med pengar i bolaget. Detta sammantaget gör att jag vågar lita på detta bolag men avstått från andra. Jag känner till Savelend specifikt lite för dåligt för att ha en riktig åsikt men med så höga räntor som de ser ut att ha i genomsnitt kan jag bara gissa att det är ganska hög risknivå i lånen. 

Anonymous's picture
KH (ej registrerad)

Tack för svaret!

Jag tycker också att risken borde vara relativt hög sett till räntan, men jag tycker att dom verkar ha en bra modell där förfallna lån säljs till ett inkassoföretag och även om Savelend går i konkurs så hävdar de att inget av insatt kapital hör till bolagets tillgångar.

Känns lite för bra för att vara sant så jag letar efter någon som hittat den uppenbara risken jag inte lyckas se..

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hej KH,

Det finns ju en risk i att bolaget går under och att det då visar sig att de inte har sin dokumentation i ordning (har de tillstånd från finansinspektionen?) Den andra risken är ju i själva lånet och när räntan är hög brukar också risken vara hög..det är OK så länge man är medveten om vilka risker man tar. Det är därför jag har valt Lendify för jag tycker att de är transparanta ned risken och att det finns spridning av lån från kreditklass A-F och löptider från 1 till 10 år.

Anonymous's picture
Tobias (ej registrerad)

Hej!

Jag ville bara säga att affiliate-länken länkar till en sida där man skriver upp sig som låntagare. När jag sedan klickar på "Låna ut" i menyn upptill försvinner alla parametrar ur URL:en, så jag antar att det inte gynnar dig. Kolla upp det, vetja.

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hej Tobias och tack för din kommentar,

Länken ska funka och har funkat tidigare, tyvärr finns drt bara en länk hos affiliate nätverket dom har den landningsidan för låntagare...antar att de flesta bloggare marknadsför det snarare än investeringar. Enligt dem ska dock trackingen funka även om man klickar sig vidare som investerare och eftersom jag fått några betalningar så tror jag det funkar. Om du signat upp kan du väl säga till så kan jag kolla om det funkar...å tack för att du vill stödja bloggen:-)!!!

Anonymous's picture
Tobias (ej registrerad)

Okej!

Ja, för all del! Jag blev sugen på Lendify, lyssnade bl.a. på Fondpodden/Kapitalet och har kollat upp det lite, och tänkte att varför inte? Jag förlorar inget på att använda din länk! Så det har jag gjort. Jag är väl inte den mest aktiva läsaren på din blogg, men ramlar in då och då när jag vill ha lite nya idéer om investeringar.

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hej Tobias, 

Tackar för detta, berätta gärna när du har öppnat konto och satt in pengar så ska jag se på min sida om det funkar! Bra att veta och återigen stort tack!! 

Anonymous's picture
Jonas____ (ej registrerad)

En sak jag har tänkt. Säg att du väljer att investera och väljer längsta löptid på 10 år. Går det att avsluta i förtid och få ut sitt kapital? Eller är pengarna låsta i 10 år hos Lendify?

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Det går inte att avbryta i förtid, däremot så är det anuitetslpn så man börjar få återbetalningar (amortering och ränta) redan från första månaden.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar