Fantastiska Farbror Fri
Likes
303
Antal inlägg
1367
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lendify - nu fullinvesterad!

Detta inlägg görs i samarbete med Lendify, jag investerar dock egna riktiga pengar hos dem och är helt oberoende i relation till den feedback som jag ger gällande tjänsten. 

För ett par veckor sedan berättade jag här på bloggen att jag avser genomföra ett litet experiment och låna ut pengar via Lendify. Lendify rekomenderar att man väljer deras automatiska investerings alternativ eller sprider pengarna på minst 20 olika lån, men på samma sätt som jag avstår från indexfonder (mot bättre vetande?) så ville jag även hos Lendify göra aktiva val och dessutom med tillräckligt stora summor pengar så att det ändå räknas...annars tycker jag personligen att det blir lite ointressant. Eftersom jag bara investerar en liten del av mitt totala kapital hos Lendify tycker jag ändå att jag har god riskspridning. 

Jag hade tänkt att sprida pengarna på 5 lån med olika löptider (1-3 år) och olika risk klasser (A-E). Jag ville dock inte ha för långa löptider varför allt över 3 år gick bort för detta experiment. Med det inte sagt att längre lån inte skulle kunna vara intressanta men för detta experiment så vill jag att det ska börja hända lite i form av återbetalning varför jag valt löptider 1-3 år. Ambitionen var som sagt att fördela detta på 5 lån men det blev 6 stycken eftersom något lån som jag ville vara med på var på ett ganska litet totalbelopp. Se nedan hur lånen fördelar sig: 

Den genomsnittliga intäktsräntan på dessa lån är drygt 5,5% (brutto) vilket kan jämföras med 0,7% hos SBAB som är en av de få lite större banker som fortfarande ger någon ränta alls. Samtidigt ska man ju såklart inse att SBAB är statens bank och att pengarna dessutom är försäkrade via insättningsgarantin och på så sätt så nära riskfria pengar man kan komma medan investeringen hos Lendify riskmässigt mer skall jämställas med en börsinvestering dock med den fördelen att risken inte är direkt korrelerad med börsutvecklingen.

Om du är sugen att testa själv kan du som börjar  genom att använda denna länk (https://track.adtraction.com/t/t?a=1100451902&as=1145669971&t=2&tk=1). Om du gör så får även jag ett litet bidrag utan att det kostar dig något extra. 

I oktober så ska de första inbetalningarna börja komma från låntagarna vilket ska bli intressant att se hur det fungerar. Är det någon annan där ute som varit på Lendify tåget lite längre och som har erfarenhet av detta och att återinvestera avkastning? 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (12)

Taggar