Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1332
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lendify - nu kommer första återbetalningarna!

Detta inlägg görs i samarbete med Lendify, jag investerar dock egna riktiga pengar hos dem och är helt oberoende i relation till den feedback som jag ger gällande tjänsten.

Nu går mitt Lendify experiment in in nästa fas en dryg månad efter att vi valde ut lån vi ville investera i så börjar återbetalningarna komma . Det rör sig om cirka 3000 kr varav drygt 2 700 är amortering och knappt 400 är ränta. Dessutom har en låntagare valt att återbetala hela sitt lån på 10 000 så nu finns det lite ny pengar att investera.  

Det roliga med detta är att investeringen ger ett direkt månatligt kassaflöde (som månadsutdelande aktier) och det gör också att det är möjligt att genom återinvestering börja skapa en ränta-på-ränta effekt direkt. Genom att återinvestera löpande sprids pengarna på flera lån och dessutom får man en stor spriding på löptider och förfall. Jag ser detta som en investering likande den i aktier vilket gör att den inte är riskfri men jag bedömmer att det finns en balans mellan risk och avkastning. 

Det blir det återinvestering av hela beloppet. Återkommer med en uppdatering snart hur den "nya" låneportföljen ser ut. För dig som är intresserad så gå in på Lendify idag och starta ett konto, det kostar inget att testa och du behöver inte börja med några stora pengar. En intressant poäng som jag tog med mig från Lendifys event förra veckan (en inspelning finns tillgängligt på facebook) är att detta inte är ett nytt tillgångslag utan att det är ett sätt för privatinvesterare att kunna investera i blankolån något som alltid varit tillgängligt för banker och finansinstitut. 

Har ni använt Lendify för dina investeringar? Eller är du kanske låntagare, dela gärna med dig av dina erfarenheter! Om du (ännu) inte har investerat vad är det som hindrar dig? För hög risk? För dålig avkastning? 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
En trogen följare (ej registrerad)

Hej FFF,

Jag har länge varit sugen på att testa Lendify. Men för oss som fortfarande är kvar i ekorrhjulet är det tungt att sprida  kapital till allt för många ställen. Det är enklare att ha en storbank samt en "aktie-bank" (läs: avanza/nordnet/andra aktörer) som man handlar mer aktivt på. 

Min fråga till dig är, hur ofta anser du att man borde följa upp sin portfölj på lendify för att få en någolunda bra avkastning?

MVH, en trogen följare

Anonymous's picture
Joakim B (ej registrerad)

Finns en Autoinvestfunktion på Lendify som sköter allting åt dig utifrån de kriterier du anger. Jag har testat med en liten summa och det funkar bra så långt. Slänger över en liten slant då och då när jag inte ser att aktiemarknaden är kul värderad, som nu tex. Har några tusen hos Lendify, men kan tänka mig att öka det gradvis.

Jag har ingen övrig relation till Lendify mer än som utlånare via plattformen.

PerPenning's picture
252
544
54
0
PerPenning

Har funderat men inte kommit till skott. Som så ofta förr. :)

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1332
65
0
Fantastiska Far...

Hej Allihop och tack för era kommentarer! 

"En trogen läsare" - precis som Joakim B skriver så kan du välja att autoinvestera och behöver då inte bevaka särskilt ofta. För egen del tycker jag att det är lite kul och kollar väl kanske en gång i mitten a v månaden och en i slutet...med tiden blir det nog max en gång i månaden. Tror generellt att det är en begränsning att man inte kan investera hos Lendify via andra plattformar (tillexempel nätmäklarna) jag har också framför detta och frågan kom upp på ledifyeventet föra vecka också. Vad jag förstår så har Lendify i detta skede fokus på att hålla kostnaderna i plattformen låga och genom att köra detta separat slipper de betala andra aktörer för sina tjänster...med andra ord om denna platform var integrerad hos tex en nätmäklare skulle en ytterligare aktör vilja vara med och dela på avkastningen. 

Per P - det finns inget att vänta på...man kan börja med några få hundra eller tusenlappar..så får man känna på plattformen vilken jag tycker är väldigt smidig. Inlogg med mobilt bankid och sen är det bara att köra. 

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (216)
Nov (3)

Taggar