Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1329
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lendify och Millicom entrar portföljen!

Min portfölj förändras oftast ungefär lika snabbt som en snigel rör sig, det är samma bolag månad ut och månad in. Ett månadsköp i ett existernade innehav och i något fall en mindre försäljning. Något bolag rusar upp och något annat går ner men totalt sett ganska händelselöst så som det ska vara. 

Denna månad är inte signifikant annorlunda men det har faktiskt varit lite mer action...(allt är relativt det är inte direkt någon nagelbitarspänning här men ändå). Den mest noterbara förändringen är att jag har satt in drygt 4% av portföljens värde hos Lendify (läs mer om mitt experiment här).  

Dessutom har jag sålt drygt 40% av innehavet i Tele 2 istället lagt till Millicom i portföljen dock köpte jag för ett något mindre belopp vilket också ökade lividen på depån något. Det har varit min tanke att ha båda dessa i portföljen med Tele 2 som kassako och Millicom som tillväxtmöjlighet så nu när Tele 2 har gått relativt starkt jämfört med Millicom de senaste månaderna så passade jag på att föra över lite pengar mellan dessa.

Jag har även gjort månadens insättning av 25 000 kr till portföljen vilket innebär en viss likvid på depån redo att användas till nya inköp om marknaden bjuder på några fina möjligheter i närtid. 

 

Vad händer i era portföljer...action eller stiltje? Några intressanta bolag som du har ögonen på just nu? 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Robert (ej registrerad)

Låter tråkigt, bättre att göra affärer vilket är ett av mina nöjen på marknaden...

 

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1329
65
0
Fantastiska Far...

Hej Robert och tack för din kommentar,

Min erfarenhet säger mig att man oftast tjänar mer pengar på att vara tråkig på börsen...sen kan man ju tycka det är roligt att hålla på med lite affärer...och så får man sätta upp den långsiktiga avkastningsförlusten på "hobby" kontot. 

Anonymous's picture
bloggläsare (ej registrerad)

Jag har ingen portfölj. Jag är så dåligt insatt och begriper inte ett dugg av det. Jag samlar mina pengar i hög i madrassen(bankfack). Det är kanske dumt. Jag skulle kanske få mina pengar och växa istället för en sak är säkert. De gör de inte i bankfacket ;)

Jag läser alla dina inlägg och jag brukar hoppa över de inläggen som handlar om börsen.

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1329
65
0
Fantastiska Far...

Hej Bloggläsare och stort tack för din kommentar!

Min fru brukar säga det samma...de där inläggen och börsen är så tråkiga...är det verkligen någon som läser dem...läsar statistiken säger däremot att om jag skulle vilja ha så många läsare som möjligt så skulle jag satsa mer på den här typen av inlägg. Skönt då både för dig och för mig att jag är fri och kan skriva precis vad jag vill...utan tanke på detta:-) 

Vad gäller investeringar så tycker jag nog att du skulle ha något att vinna på att börja investera för det är trots allt så att pengarna till och med minskar i värde i madrassen...man kan ju alltid börja litet med några få tusenlappar...då får man dessutom gratis handel både hos Nordnet och Avanza. 

Anonymous's picture
anonym (ej registrerad)

Intressant att du har mest läsare på de inläggen som jag hoppar över att läsa. Bra att du skriver om det du har lust till och inte bara ser till antalet läsare av dina olika blogginlägg. Jag får fundera på om jag ska prova med att satsa några tusenlappar och se hur det går. Eller så börjar jag betala av huslånet.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (216)
Nov (3)

Taggar