Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1335
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lendify - Skulle nog ha valt Autoinvest.....

Detta inlägg är ett marknadsföringssamarbete med Lendify. Vi gör ett experiment där vi investerar egna riktiga pengar hos dem (75 000 kr) och jag förbinder mig att beskriva detta i minst ett inlägg i månaden. Utöver detta så har jag ingen skyldighet emot Lendify och kan skriva både positiv och negativ feedback utan att det påverkar vårt kontrakt. Om du är intresserad av Lendify så gå in och starta ett konto idag. Du kan börja med så lite som några hudralappar om du bara vill testa och du kan logga in och skapa konto med hjälp av BankID på några minuter.  

Det kan säkert verka som att en person som jag som är fri att disponera det mesta av sin tid skulle ha all tid i världen för att kolla börsen och övriga investeringar och det skulle kanske vara sant om detta var mitt enda intresse men så är inte fallet. Dessutom har vi 3 små barn som kräver en del och min ambition är att även sköta den absoluta majoriteten av hushållet nu när frun i knappt 200-dagar till är familjeförsörjare. (Sen hoppas jag att vi ska bli jämstälda igen:-). Å sen finns det finns så vansinningt mycket annat jag vill hinna med!! 

Som jag sa om i mitt senaste inlägg om Lendify så har en oväntad sak hänt med mina investeringar och det är att förvånansvärt många  låntagare betalar tillbaka sina lån i sin helhet redan efter en kort tid (någon månad). Detta har fortsatt denna månad med ett till lån som betalats tillbaka (vilket innebär att 3 av de 6 ursprungliga lånen nu betalats tillbaka i sin helhet). Om jag vill vara fullinvesterad behöver jag därför hela tiden själv söka nya lån att investera i. Funderar därför på om jag borde ha valt autoinvest istället? För närvarande ser portföljen ut som följer dessutom ligger två lån i väntan om att fulltecknas. Jag har valt att öka löptiderna något i de nya lånen för att se om det bidrar till att omsättningen blir lägre. 

Vad har ni andra för erfarenheter av Lendify? Har ni valt Autoinveste eller manuell investering?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Makrill (ej registrerad)

Jag har skapat några olikaautomatkanon med olika löptider. Bara sätta in valfritt belopp på vart och ett av dem och sen luta sig tillbaka. Det blir inte jättesnabbt investerat men jag slipper söka nya lån själv. 

Anonymous's picture
Makrill (ej registrerad)

...olika automatkonton...

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hej Makrill och tack för din kommentar!

Låter bra och smidigt! Jag kommer nog fortsätta att investera manuellt under det första året för att lära mig plattformen men sen är jag frestad att gå över på auto så att det tar lite mindre tid....om det inte blir betydligt färre tidiga återbetalningar över tid...

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar