Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1329
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lendify - utfall första kvartalet!

Detta inlägg är ett marknadsföringssamarbete med Lendify. Vi gör ett experiment där vi investerar egna riktiga pengar hos dem (75 000 kr) och jag förbinder mig att beskriva detta i minst ett inlägg i månaden. Utöver detta så har jag ingen skyldighet emot Lendify och kan skriva både positiv och negativ feedback utan att det påverkar vårt kontrakt. Om du är intresserad av Lendify så gå in och starta ett konto idag. Du kan börja med så lite som några hudralappar om du bara vill testa och du kan logga in och skapa konto med hjälp av BankID på några minuter.  

Så har vi då summerat vårt första hela kvartal med Lendify och det har väl i stort gått enligt plan. Det negativa har varit att så pass många lån har betalats tillbaka i förtid samt att det ibland har funnits lite väl få lån att välja ifrån för investeringar och att det ibland tar lite tid innan lånen realiseras och investeringen börjar ticka in pengar. Det är egentligen inga stora problem men man är ju lite bortskämd med sekundsnabb handel i aktier så att vänta i upp till ett par veckor innan en investering effektueras känns lite långsamt.

På den positiva sidan är att betalningarna har tickat in som planerat. Någon enstaka har varit försenad några dagar vid första månaden för ett nytt lån men inget lån har haft några större fördröjningar. Sen är webplatsen väldigt bra och sättet som informationen presenteras har förbättrats mycket bara under dessa tre månader. Som exempel nedan lätt att få överblick över fördelningen av lån i kreditklass, löptid samt att få överblick över avkastning och kommande betalningar. 

Hur går det för er andra? Har ni testat Lendify ännu? 

Om du är intresserad av Lendify så gå in och starta ett konto idag. Du kan börja med så lite som några hudralappar om du bara vill testa och du kan logga in och skapa konto med hjälp av BankID på några minuter.  (Affiliate länk)

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Kronan till miljonen (ej registrerad)

Hejsan Farbror fri!

Mycket informativt inlägg, me like! Skulle gärna vilja testa på Lendify då jag redan kör Tessin, men hur mycket pengar måste man gå in med som minst?

Tack för att du skriver!

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1329
65
0
Fantastiska Far...

Hej Kronan till miljonen och tack för din kommentar,

Tackar för berömmet oxå, alltid trevligt för att komma igång så här på nya året:-)

Minimibeloppet är 250 kr om jag inte minns fel men jag skulle tänka att det borde vara ett lite större belopp för att göra det intressant att göre ett experiment. Själva valde vi 75 tusen då det är vad vi minst brukar ta i en ny aktie...vad är motsvarande belopp för dig? 

 

 

Anonymous's picture
Anonym (ej registrerad)

Vad skulle du säga är den största fördelen med lendify jämfört med aktier?

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1329
65
0
Fantastiska Far...

Hej Anonym och tack för din kommentar,

Fördelen jämfört med aktier är att man får ett månatligt kassaflöde med ränta och amortering. Jag ser detta som ett kompement till aktier där risken är något lägre och där avkastningen är okorrelerad med börsutvecklingen. Det är ett komplement som enligt min syn mitt emellan aktier och sparkonto på riskskalan och också i avkastningsskalan. Skulle kunna tänka mig att ha mellan 5-10% av mina pengar i detta tillgångslag vilket är lika mycket som i en enskild aktie. 

Anonymous's picture
bränd (ej registrerad)

Jag hade tidigare trustbuddy men där började jag ana oråd när de inte skickade kontrolluppgifter inför deklarationen och svarade olika om hur investeringen var att betrakta beroende på vem som svarade. När det sen visade sig att det i stort sett var omöjligt att få ut sina pengar så gjorde jag allt för att så snabbt som möjligt få ut merparten. Sen gick det ju som det gick med dem...

Så:
1. Lämnar de kontrolluppgift till din deklaration?
2. Vad är investeringen att betrakta som? Är det ett värdepapper tills du tar ut eller är det som ett räntekonto?
3. Kan du ta ut pengar från kontot eller är de bara en rättighet som du kan nyjtta efter samtliga lån återbetalats?

Dessa frågor ställer jag mig beträffande lendify.

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1329
65
0
Fantastiska Far...

Hej Bränd,

Låter som du råkade illa ut i trustbuddy vilket är tråkigt och jag förstår att du nu är mer försiktig. Jag känner lite på samma vis med IT bolag efter att ha förlorat cirka 80% av mitt kapital i början av 2000-talet. 

Om du vill ha en mer formell genomgång av allt du frågar om så rekomenderar jag att du vänder dig direkt till Lendify. De brukar vara duktiga på att svara på frågor snabbt och detaljerat. 

Utifrån mitt perspektiv så är det några saker som skiljer sig från Trustbuddy. Lendify är godkända som betalaningsinstitut av finansinspektionen, de har en ledning med stor och bred bankerfarenhet och underliggande lån är kreditprövade blankolån till kreditvärdiga medelinkomsttagare. Man har även kontrakt med Lindorff som förbinder sig att fortsätta kräva in pengar om själva Lendify skulle gå i konkurs eller på annat sätt försvinna.  

Utan att veta alla detaljer så vet jag att dokumentationen inte höll speciellt hög klass hos trustbuddy, bank erfarenheten var liten och de underliggande lånen var i hög utsträckning SMS/Snabblån av mycket osäker karraktär. Med det sagt så är en placering hos Lendify självklart ändå inte helt riskfri och jag sätter den närmare aktier än sparkonto på riskskalan och har för närvarande cirka 4% av vårt fria egna kapital där...rekomenderar ingen att gå "all in" lika lite som i en enskild aktie. 

KronanTillMiljonen's picture
19
46
3
0
KronanTillMiljonen

Fantastiska Farbror Fri: Hej Kronan till miljonen och tack för din kommentar,Tackar för berömmet oxå, alltid trevligt för att komma igång så här på nya året:-)Minimibeloppet är 250 kr om jag inte minns fel men jag skulle tänka att det borde vara ett lite större belopp för att göra det intressant att göre ett experiment. Själva valde vi 75 tusen då det är vad vi minst brukar ta i en ny aktie...vad är motsvarande belopp för dig?   

Oj, bara 250 kronor alltså? Låter som en liten risk att starta med :)
Själv gick jag in i Tessin för ett tag sedan med 50 000 så skulle kanske kunna tänka mig en liknande summa, dock är det rätt mycket portföljvärde för mig i skrivandets stund.

Mycket kul att se att du använder Lendify i alla fall. Lät återkomma ifall jag har någon fundering :P

Ha en riktigt trevlig fortsatt torsdag!

 

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1329
65
0
Fantastiska Far...

Hej Kronan till miljonen och tack för din kommentar,  

Det skadar ju inte att öppna konto med en mindre summa bara för att se hur plattformen funderar. Det är ju inte rent tekniskt någon skillnad på att placera 100 kr eller 100 000 kr. 

Ha en trevlig helg!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (216)
Nov (3)

Taggar