Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lyssningstips - pengar genom livets säsonger!

Podden Radical Personal Finance finns på min lyssningslista även om jag inte lyssnar på alla avsnitt så håller de vanligen mycket hög kvalitet. Det senaste som publicerades tidigare i veckan var riktigt intressant. 

I detta avsnitt diskuterar Joshua Sheats (ovan med familj)  hur pengar har olika betydelse i olika skeden i livet. Hur man under vissa perioder ska samla på sig dem likt ved inför vintern medan man under andra perioder ska använda dem för den frihet och de möjligheter de ger. Han diskuterar även hur "bara lite till" inte är ett relevant ekonomiskt mål...appropå att bli fri NU!

Hoppas ni finner denna lyssning lika intressant som jag gjorde och ha en fortsatt trevlig helg! 

Taggar (blogg): 
KronanTillMiljonen's picture
20
49
3
0
KronanTillMiljonen

Härligt tips. Antar att podden är på engelska med tanke på namnet? :)

För övrigt har jag väldigt dåligt med icke-svenska poddar att lyssna på så du får gärna komma med fler tips här.

Mina Podcasts:

http://www.kronantillmiljonen.se/mina-podcasts/

Anonymous's picture
Erik (ej registrerad)

Tips se Micke Sydings poddlista. Mycket bra där.

http://mikaelsyding.com/book-recommendations/

Älskar macrovoices själv inte för att jag förstår allt eller har blivit rik på tipsen. Men tycker det är intressant att höra om de större skeendena i ekonomin. 

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1409
64
0
Fantastiska Far...

Hej KTM och Erik och tackar för era kommentarer,

KTM - ja Radical Personal Finance är amerikansk och av den anledningen ibland inte helt tillämpbar på svenska förhållanden dock har jag lärt mig mycet på den podden. 

Erik - en hel del bra på Mickes lista oxå. 

Generellt skulle jag säga att jag gör väldigt mycket för att lyssna på så brett material som möjligt både från sverige och på engelska. En hel del ekonomi men även stadsplanering, politik, humor, religion, filosofi, meningslöstvetande etc. Vid tillfälle ska jag publicera hela min poddlista så att ni kan bli chockade av blandningen:-) 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar