Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Målsättningar faller på plats - bloggen tar "paus"..

I våras satte vi upp ett antal mål för 2017 och nu när jag tittar på dom igen så visar det sig att saker och ting börjar falla på plats även om vi inte varit så väldigt noga med att återkomma till dessa under detta ganska turbulenta år med stora förändringar. 

Det tydligaste är att vi nu får möjlighet att utnyttja vår frihet på ett annat sätt nu när vi båda är fria..några exempel på vad som pågår:

(Frihet är att slippa skrapa rutor på morgonen:-)

  • Den här veckan är det höstlov och vi är lediga tillsammans hela familjen. 
  • Fru fri håller på att omdisponera övervåningen och lär sig hur man bygger. För närvarande är det en sovallkov till sonen så att killarna kan dela på ett stort rum men också en lite större garderob och andra förändringar.
  • Källaren är i stort sett klar med hyllor och förvaring för sportutrustning kläder som inte är i säsong och övriga saker. Däremot har vi lite lådor kvar som behöver få rätt plats. 
  • Vi har sökt och fått ledigt från skolan över december-januari och det blir en resa till Mexiko med några dagars stopp i USA. I Mexiko skulle jag gissa på lika delar stadssemester där vi kan träffa familj och vänner och byliv vid Stillahavet.
  • Jag ska börja skriva en bok vilket varit en dröm nu under några år och nu ser det ut att bli av. 
  • Hjälper även en kompis med en utbildningsmodul i privatekonomi vilket är ett litet roligt sidoprojekt som också har möjlighet att påverka fler att ta ekonomiskt sunda beslut hoppas jag. 
  • Har fått chansen att föreläsa en handfull gånger det senaste halvåret och hoppas kunna gör lite mer av det nästa år. Gillar också att vara med i poddar även om jag lagt mina egna poddplaner på hyllan. 

 

Allt detta positiva sammantaget gör dock att jag inte känner att jag har samma tid för bloggen som jag haft sedan jag slutade jobba heltid för drygt 1 1/2 år sedan. Inte så att jag kommer sluta blogga men det kommer troligen att vara lite lägre aktivitet här framöver. Älskar verkligen att blogga och har en längre lista på framtida inlägg än någonsin..samtidigt inser jag att jag måste lägga det åt sidan lite om jag ska få andra saker gjorda och samtidigt fortsätta att spendera så mycket tid med familjen som var själva meningen med vår plan. Kanske ändå blir något inlägg i veckan eller varannan vecka när inspirationen blir för stark. 

Om du är ny på bloggen rekommendrar jag att du börjar här där jag har samlat något av det mer matnyttiga

 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Kalle56 (ej registrerad)

Låter som att friheten rullar på bra!

Livet går inte i repris, så det gäller att ta vara på möjligheterna.

Tycker själv om vinter men den är ju alldeles för lång!

Vi tänkte prova oss fram med att ta 1 månad på varmare breddgrader i vinter, bara jaktsäsongen tar slut.

Får se hur vi känner efter det. Ett alternativ vi diskuterar är att när barnbarnen inte tycker vi är så intressanta längre, sälja en fastighet och vara borta 4-5 månader varje vinter.

Anonymous's picture
Onkel Tom (ej registrerad)

För mig är bloggandet till viss del något som hör det gamla livet till. Då fanns rytmen och vardagen som stöd. Med den insprängda möjligheter på lunchen, eller kvällen. Nu som fri vill jag göra saker i större sammnhang, och jag agerar utifrån vad jag vill och kan just då. Det blir inte samma mornar eller samma kvällar och inte samma naturliga plats för att skriva. 

Anonymous's picture
David (ej registrerad)

Lycka till med det du tar dig för. Hoppas ni får en intressant, utvecklande och framförallt rolig tillvaro både på hemmaplan och i Mexiko. 

 

/David 

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1406
64
0
Fantastiska Far...

Hej och tack för era kommentarer, 

Kalle - jag gillar oxå vinern och vi känner oss faktiskt lite "besvikna" över att vi missar en del av skidsäsongen när vi är borta men samtidigt så får vi ett annat liv i Mexiko som också är mycket värt. 

Onkel Tom - tycker faktiskt att det varit en jättekul grej att ha bloggen även under min fria tid men just nu och några månader (kanske upp till ett år) framåt är det annat som behöver få lite mer prio. Jag kommer ändå att skriva ibland men det blir kanske 5 ggr i månaden istället för 5-7 ggr i veckan. 

David - tackar, det ska bli kul att testa lite nya grejer..faktiskt lite nervös inför bokskrivandet...man ska vara försiktig med vad man önskar sig som det brukar heta. 

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

Hej Oscar!

Jag började följa din blogg från det att du intervjuades som "fantastiska farbror fri" i olika tidningar i våras. Jag skulle bara vilja tala om att det verkligen var fantastiskt att "upptäcka" och ta del av din blogg, samt andra bloggar genom din blogg. Jag och min man har under några år omvärderat synen på livet och vad vi tycker det är viktigt att fylla den tid vi har med och hur det i så fall skulle kunna vara möjligt. Genom att följa din och andra bloggar har vi fått många goda tips och idéer samt även bekräftelse på att man faktiskt kan tänka som vi gör. Vi är inte ensamma som det faktiskt kan kännas ibland när våra val ifrågasätts och ibland nästan motarbetas från olika håll. Då har det gått att hämta ny kraft från din blogg. Vi har succesivt gått ner i arbetstid och planerar att sluta helt om ca 2 år. Det är en spännande och rolig resa som för med sig mycket mer än bara sparande och ekonomiskt planerande.

jag läste nu att du planerar att dra ner på bloggandet vilket jag kan förstå men samtidigt beklagar. din blogg är bra och tar inte bara upp den ekonomiska sidan av att göra sig "fri" och du har alltid en god och trevlig ton. Trevligt att läsa helt enkelt. Jag önskar dig och din familj ett gott liv som passar er och ser fram emot att ta del av de inlägg du ändå kommer göra framåt i tiden!

 

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

Hej Farbrorn!

Var i Mexiko kommer ni befinna er? Stillahavskusten säger du- pa Baja California eller på fastlandets västkust? Fantastiskt oavsett. Todos Santos på Baja-halvön är ju bara en fantastisk liten by med avslappnad atmosfär.

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1406
64
0
Fantastiska Far...

Hej och tack för era kommentarer, 

Anonymous 1 - Jättekul att höra att du gillar bloggen och kul också att kunna inspierar kul också att du verkar genomföra din dröm om ett annat liv med mindre jobb...det är det som skiljer de få från de många som bara drömmer. Jag kan tipsa om att min fru också har börjat blogga på https://enkelboning.com det handlar om enkelhet ur ett lite annat perspektiv men kan kanske också vara kul att läsa. Sen kommer jag inte kunna hålla mig helt borta från bloggandet heller utan det handlar mest om att sätta en förvängan om att jag skriver någon gång då och då snarare än 5 ggr i veckan. Redan nu på fredag har jag planerat ett inlägg...;-)

Anonymous 2 - Min frus familj har ett enkelt ställe i närheten av San Blas som vi kommer spendera den mesta tiden vid men det kan tänkas bli någon resa därifrån också. Vi har inte varit i Baja California så det vill jag verkligen besöka men tror att vi sparar några av de längre upptäktsresorna med bil av USA och Mexiko till en tid när barnen (speciellt minsta tjejen som bara är 4) är lite större. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (23)

Taggar