Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1332
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsuppföljning - Februari och dopad sparkvot på 85%!

Det känns som om jag har utlovat varje månad under en lång lång tid att nästa månad ska bli normal...men så blir det ändå inte så. Denna månad var dopad både på intäkts- och kostnadssidan vilket fick upp sparkvoten ytterligare en gång till nivåer långt över 80% vilket ju egentligen är en osannolikt nivå. 

På kostnadssidan fortsätter vi att köra vår Super Spar Spurt vilket innebär att vi i så hög utsträckning som möjligt drar ner på extrautgifterna fram till dess att frun slutar jobba i sommar. Detta är framförall småutgifter för oss sjäva och utgifter för barnen. Om du undrar exakt vad vi gör och hur så kan du kolla länken ovan där jag i ett par inlägg beskrivit vad och varför. 

Detta innebar att budgeten för nöje, kläder och övrigt denna månad kom in på 2 700 kr för hela famljen denna månad vilket är cirka 65% under vanlig budget och under de 3 500 som vi satt under SuperSpar-utmaningen. Vi lyckades också för andra månaden i rad att klara att äta för mindre än de 3 500 som vi har i budgeten och den posten slutade på 2 700 detta är 20% under vår normala matbudget och med tanke på att vissa ifrågasätter hur det går att leva på denna så är det mycket kul..för vi har inte ätit dåligt den här månaden heller:-). (Kolla gärna in vår matvecka #krossabudgeten om du själv vill ta tag i detta

Våra kostnader för boende och transport var lite dopade denna månad då vi fick tillbaka lite pengar för färg som vi inte behövde och returnerade samt att vi fick en kostnadsersättning när vi gav bort vår bil (släktingen som fick bilen ersatte oss för extra kostander som vi får av att köra den andra de kommande månaderna) sammantaget dopar detta budgeten med - 6400 kr. Detta gör att månadens kostnader ser lite konstiga ut men gör det mer korrekt över tid. Sammantaget gör sparsamhet och lyckosamma omständigheter att kostnaderna denna månad slutar på drygt 11 000. 

Samtidigt var även inkomsterna lite dopade, då jag fick en ersättning som egentligen ska motsvara 60 dagar utbetalade denna månad. Frun fick vanlig lön och vi fick vår hyresintäkt precis som vanligt och en liten kreditkorsbonus på några hundra. Sammantaget en inkomst på 74 000 kr.

Detta ger ett sparande på 63 000 kr eller 85%, till detta kommer en mindre avsättning till pension vilket totalt får upp sparandet till 67 000 kr och 86%. 

Som sagt var dessa siffror ganska regält dopdade denna månad...men nästa månad blir "vanlig" jag lovar:-) Hur gick det för er? 

 

Taggar (blogg): 
Spargrisen's picture
23
45
1
0
Spargrisen

Nja, februari är inget vidare i sparbössan. Förutom terminsavgifterna på barnens olika aktiviteter så har familjen tagit sportlov. Stuga, liftkort och en låååång bilresa blir en ordentlig summa (för oss  som inte bor nära en bra backe, som ni). Men vi räknar skidåkningen som en del i vår frihet. 

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1332
65
0
Fantastiska Far...

Hej Spargrisen och tackar för din kommentar, 

Ni får väl helt enkelt flytta närmare skidbacken!! Vi åkte utför 3 dagar, och längd 2 dagar på lovet...till en försumbar kostnad:-).... 

Spargrisen's picture
23
45
1
0
Spargrisen

Skidbacken ligger för långt från havet :-)

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1332
65
0
Fantastiska Far...

Å skulle berget skulle ligga vid havet skulle det sannolikt vara snöfrittn:-)

Vi nöjer oss med en stor å vacker sjö som utsikt från berget..

Spargrisen's picture
23
45
1
0
Spargrisen

Eller så får man titta på alternativet Lofoten. det kanske skulle vara nåt? 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (216)
Nov (3)

Taggar