Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsuppföljning Juli - den sista supermånaden!

Det är konstigt det här med att skriva, man tror att man ska få slut på ämnen men det är nästan tvärt om. Däremot är det svårt att starta om efter semestern, jag har mängder med halvfärdiga utkast men får inget klart..det känns som om texten inte riktigt hänger ihop och inget blir riktigt klart...för att komma igång börjar jag därför med en kort sammanställning av det ekonomiska utfallet för juli som nu sedan länge är över. 

Juli var en speciell månad då vi flyttade och hade semester i en spännande blanding, den var även inkomstmässigt ovanlig. Jag fick slutlön från min tidigare arbetsgivare vilket innebär cirka 3 månadslöner vilket var väntat däremot drog arbetsgivaren betydligt mer skatt än väntat då de räknade detta som ett engångsbelopp vilket gjorde att det blev lite mindre pengar ut. Frun hade lön som vanligt. Tillsammans med några små utdelningar så summerade inkomsterna till cirka 89 tkr. 

På kostnadsidan hade jag väntat mig lite högre kostnader men i slutändan får man vara ganska nöjd med 22 tkr en sån här månad speciellt med tanke på att vi fick punkterning på vår ena bil under flytten vilket innebar att vi fick sätta nya däck på den till en kostnad på över 5 tkr. Kostnadsnivån räddades av att vi genomförde flytten helt själva men också att vi i samband med flytten sålde mycket saker vilket täckte mycket av flyttkostnaden...var lite osäker på hur vi skulle hantera detta i utfallet men beslutade oss för att redovisa netto mellan  kostnader och inkomster i samband med flytten. 

Sammantaget  ger detta ett kontant sparande på drygt 67 tkr eller 75%. Till det kommer avsättningar till tjänstepensioner och löneväxling vilket innebär en avsättning på totalt övee 71 tkr vilket ger en totalt sparande på 138 tkr och en total sparandegrad på 86%. (Snitt 84% för första halvåret 2016)

Augusti blir det ett helt nytt läge, jag har inte länger någon inkomst och frun kommer bara få några få tusenlappar i föräldrapenning...samtidigt har vi haft kombinerad 40-års och inflyttningsfest vilket gick på ganska många tusenlappar...för första gången på flera år kommer augusti innebära negativ sparandegrad....får se med hur mycket.

Hur har Juli sett ut för er, och vad ser ni fram emot till hösten? 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
GrymEkonomi.com (ej registrerad)

Jag är nyfiken på inkomsterna i ditt företag. Kan du inte redovisa dem? Vore spännande! Jag vill gärna veta mer om hur du tänker kring ditt företagande överhuvudtaget eftersom jag själv håller på att bygger ett eget vid sidan om mitt vanliga jobb. Kul att se hur andra gör. Det finns en massa amerikanska sajter men de omständigheterna går ju inte alltid att översätta.

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1406
64
0
Fantastiska Far...

Hej Grymekonomi och tack för din kommentar. För närvarande har bolaget riktigt låg omsättning max några tusenlappar i månaden och hittils har jag köpt in en dator och en telefon så det är till och med några månader kvar innan jag når breakeven. Längre fram funderar jag på att föreläsa/konsulta/coacha lite och då blir det lite mer verksamhet vilket möjligen kan ge lite högre omsättning men där är jag inte nu.  

Katten's picture
1
1
0
0
Katten

Hallå! Jag skapade precis ett konto efter att ha lusläst hela din blogg! Riktigt rolig blogg och spännande att se hur ni klarar av en så hög sparandegrad!

Jag ser fram emot mitt första riktiga jobb efter min utbildning. Nu börjar mitt sparäventyr!

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1406
64
0
Fantastiska Far...

Katten: Hallå! Jag skapade precis ett konto efter att ha lusläst hela din blogg! Riktigt rolig blogg och spännande att se hur ni klarar av en så hög sparandegrad!Jag ser fram emot mitt första riktiga jobb efter min utbildning. Nu börjar mitt sparäventyr!

 

Hej Katten och tack för din kommentar. Kul att du gillar bloggen och lycka till på din nya resa som supersparare!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (23)

Taggar