Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsuppföljning juni - säljer bohaget och räddar sparandegraden över 80%!

Egentligen är det lite barnsligt att bry sig om hurvida sparandegraden en enskild månad är 79 eller 80% men tycker bara att det är så kul att kunna avsluta den vanliga sparande perioden med ett halvår med över 80% sparande varje månad. 

Juni är den sista "vanliga månaden" för oss åtminstone på mycket länge på så vis att både jag och frun får en vanlig månadinkomst. Vilken tillsammans med lite semesterersättning, kilometerersättning, en liten utdelning summerade till en ganska vanlig månad inkomstmässigt. På toppen av det kom några mindre inkomster som försäljning av en cykel och några hundra gamla CD skivor samt en liten skatteåterbäring. Sammantaget summerade inkomsterna till 66 tkr.

På kostnadsidan hade jag väntat mig lite högre kostnader med födelsedagar och midsommarfirande men sen gav den jäkla bilen oss också en negativ överaskning på 3000 kr i form av en bromsreparation vilket tryckte upp kostandnivån till över 21 tkr. Detta ger ett kontant sparande på drygt 44 tkr eller 67%. Till det kommer avsättningar till tjänstepensioner och löneväxling vilket innebär en avsättning på totalt nästan 42 tkr vilket ger en totalt sparande på 86 tkr och en total sparandegrad på 80%. (Snitt 84% för första halvåret 2016)

Nu ser nu fram emot juli med flytt, semester och och möjligen ett nytt sparanderekord...hur går det för er andra?   

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Jiimpa (ej registrerad)

Första halvåret summeras till snitt 54% sparandegrad. Räknar amortering på bolån samt insättning till avanza som sparande :)

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

Hej Jiimpa,

Bra jobbat, när man kommer över 50% sparandegrad så börjar det hända saker snabbt så du ska se att den kommer fortsätta att krypa upp framgent. 

Anonymous's picture
Kilo (ej registrerad)

Summerar jag mina avsättningar till olika sparformer når jag 80% sparandegrad men är lite osäker på definitionen av sparande som används för att beräkna. Är det bara långsiktigt sparande till pension som räknas eller räknas även avsättningar till ny bil, renoveringar, buffertsparande, resor och liknande mer kortsiktigt sparande in?

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

Hej Kilo och tack för din kommentar. 

Vi har inget kortsiktigt sparande utan alla kostnader inklusive nya bilar, renoveringar, resor med mera tas direkt i budgeten när de uppkommer varför vår sparandegrad kan variera en del. Det enda kort/medel sparandet som vi har som inte inkluderas någonstans är att vi sparar barnbidraget tillsammans med barnen som vi har beskrivit här tidigare http://www.tradevenue.se/fantastiskafarbrorfri/fredagsfunderingen-spara-...

 

Anonymous's picture
Rika på tid (ej registrerad)

Vi slog rekord i juni med 73% i kontant sparandegrad. Under första halvåret snittade vi 59%. Vi föredrar att räkna på kontant sparandegrad och särredovisa pensionsavsättningarna. 

Tack för en inspirerande blogg! 

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

Hej Rika på tid, tack för dina positiva ord och grattis till det nya rekordet! 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar