Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsuppföljning mars- totalt sparande 93 000 kr...!

Under mars så fortsatte vi på vår normala väg med en utgiftsnivå på precis över 19 tusen och kontanta inkomster på knappt 55 tusen vilket ger en kontant sparandgrad på 64%. Till det kommer tjänstepensionen där jag detta år gör stora extra avsättningar (drygt 58 000 kr totalt denna månad) vilket gör att den totala sparandegraden blir 83% motsvarande 93 000 kr. Det känns helt sjukt just nu att förmögenheten ökar med i snitt 85 000 kr i månaden medan jag redan är fri...det här är nästan för bra för att vara sant. 

Av månadens sparande går det mesta  som sagt till tjänstepension och 25 tusen avsätts som vanligt till aktieköp. Dock har inte beslutet fallit vilken aktie som står på tur denna månad. Industrivärden, Tele 2  eller  Northwest Healthcare REIT ligger bra till men vi får se kanske får likviden ligga till sig lite.  Om ni vill se vår nuvarnade portfölj finns lite info här eller "live" på shareville där mitt användarnamn är Frivid42. 

I övrigt spenderar vi just nu dagarna med att förbereda vårt hus för försäljning och förra veckan hade vi några extra påsklovsdagar och utförsåkning med barnen så om ni undrar varför det är något lägre frekvens på inläggen så har ni förklaringen där. Ska bli intressant de närmaste veckorna när vi har några inplanerade visningar av huset att se hur intresset ser ut och om vi får ut vad vi väntar oss (mer/mindre?) detta kan ha stor påverkan på planer framöver så mycket spännande. 

Hur gick sparandet för er andra under mars? Några speciella framgångar eller nederlag?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (23)

Taggar